8. JULIJ 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Andrej Rozman Roza
A ZAHTEVAMO NEMOGOČE?

Odmaševanje Zaničniške verske skupnosti pred Kudom France Prešeren. Pridiga z naslovom A ZAHTEVAMO NEMOGOČE? bo obarvana predvolilno.

V Sloveniji ni osnovne šole, ki bi ne imela telovadnice. Nekatere manjše šole imajo celo telovadnice, ki so večje od same šole, saj si na račun sredstev za šolstvo občine postavljajo športne dvorane. Hkrati v naši državi ni šole, ki bi imela opremljeno gledališko dvorano. Je res preveč, če pričakujemo, da se v prostore za kulturno vzgojo vlaga enaka količina davkoplačevalskega denarja kot v prostore za športno vzgojo? Je športna vzgoja res pomembnejša od gledališke, pri kateri bi se učenke in učenci naučili javnega nastopanja in suverenega besednega izražanja? Zaničnice in zaničniki bomo na volitvah oddali svoj glas tistim političnim programom, ki se zavzemajo za več kulturne vzgoje v šolah ter za kulturno prireditvene prostore, ki morajo biti v osnovnih šolah enakovredni tistim, ki so namenjeni športu. Od strank, ki jih bomo volili, tudi pričakujemo, da se njihovi kandidati zavedajo, da imamo Slovenke in Slovenci pravico do enako kvalitetne kulturne ponudbe v svojem jeziku, kot jo imajo Francozi, Nemci ali Poljaki. Če namreč nimamo v svojem jeziku kvalitetne kulturne ponudbe, v slovenšc(ini ne potrebujemo niti politikov. (odlomek iz pridige)

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.222.800-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

junij 2014
PTSČPSN
 
 
julij 2014
PTSČPSN
 
 
avgust 2014
PTSČPSN
 

POGANJA: