8. MAJ 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
Oba:oboje

Otvoritev slikarske razstave Renate Grmovšek in Petra Gabra.

Kud Zbilje že vrsto let združuje umetnike, organizira, producira in koproducira v različnih oblikah umetniške prakse. Projekt Oba/oboje se je začel leta 2008 z dogovorom o skupnem slikanju Renate Grmovšek in Petra Gabra na istem temeljniku. Skozi razvoj prvega opusa slik so se odprla vprašanja tako s področja slikarstva, kot tudi psihologije in filozofije. V nadaljevanju je prišel v ospredje koncept sodelovanja, o projektu pa sta napisali strokovno besedilo psihologinja Nataša Pust in filozofinja Katarina Majerhold. Na razstavi v Kud France Prešeren so na ogled dela, nastala v prvih dveh fazah projekta (trenutno se odvija tretja).

Projekt je podprla občina Medvode.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.067.372-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

april 2012
PTSČPSN
 
 
maj 2012
PTSČPSN
 
 
junij 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: