8. FEBRUAR 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnovski terceti
TRNOVSKI TERCETI 2012, 1.dan

Od srede, 8. februarja do petka, 10. februarja bo v Kudu potekal XIX. ljubljanski pesniški festival TRNOVSKI TERCETI, ki ga Kud France Prešeren v začetku februarja vsako leto organizira že od leta 1994.

Prvi večer bodo nastopili:
Tomislav Vrečar
Sanna Karström (Finska)
Iztok Osojnik


TOMISLAV VREČAR je avtor šestih pesniških zbirk (Punk še ni hin, Vaš sin vsako jutro preganja mačke po soseski, Ko se mi vse ponuja, se meni skuja, Naj me koklja brcne, Kurc pesmi, Ime mi je Veronika). Občasno prevaja poezijo iz italijanščine, je avtor glasbenega projekta Soma Arsen, ki je obeležil svoje delovanje na zgoščenki "Gluhi cirkus brez posluha". Vrečar je tudi avtor številnih literarnih performansov, kjer plemeniti recitiranje poezije z različnimi panogami umetniškega ustvarjanja. Sodeloval je na vseh pomembnejših literarnih festivalih v Sloveniji, občasno gostuje tudi na literarnih festivalih po Evropi. Poezijo, prozo in tudi eseje objavlja v vseh pomembnejših literarnih revijah v Sloveniji.SANNA KARLSTRÖM (1975, Kokkola, Finska) je študirala kreativno pisanje na akademiji Topelius (1994-1995) ter narodopisje in estetiko na univerzi v Jyväskylä v Helsinkih. Izdala je tri pesniške zbirke: Taivaan mittakaava (2004), Päivänvalossa (2007), Harry Harlow’n rakkauselämät (2009). Njene pesmi so bile prevedene v angleščino, ruščino, estonščino, nemščino in švedščino. Za svoje literano delo je prejela več nagrad, med njimi leta 2004 nagrado Helsingin Sanomat za svojo prvo zbirko, v letu 2009 pa kar dve: Dancing Bear za poezijo in Kalevi Jäntti za litaraturo.IZTOK OSOJNIK (1951, Ljubljana) antropolog, zgodovinar, komparativist, filozof, pesnik, slikar, pisatelj, esejist, prevajalec, alpinist, turistični vodnik, popotnik. Začetnik vrste umetniških gibanj, so-ustanovitelj anarhističnega »podrealističnega gibanja«, umetniškega »Garbage art« (Kjoto) in glasbenega »Papa Kinjal Band«, »Hidrogizme« ter drugih pomembnih umetniških ustanov ali festivalov (Galerija Equrna, Trnovski terceti, Pogovori v vili Herberstein, Vilenica, Revija v reviji, Zlati čoln in drugih). Diplomiral iz Primerjalne književnosti na Univerzi v Ljubljani (1977). Podiplomski študij v Osaki, doktoriral iz zgodovinske antropologije na FHŠ v Kopru. Do sedaj je objavil 27 avtorskih knjig poezije, nazadnje ***Asterisk (Kud France Prešeren, 2011), 4 romane in 2 zbirki esejev in študij. Vodi Poletno rezidenco Vermont Collegea v Sloveniji, Mednarodno pesniško prevajalsko delavnico Zlati Čoln in še vrsto drugih programov. Njegove knjige in delo so objavljeni v več kot 25 jezikih. Zanj je dobil vrsto domačih in tujih nagrad. Nazadnje mednarodno nagrado KONS (2011) in nominacijo za Jenkovo nagrado 2011. Živi in dela v Ljubljani.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.428.675-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

januar 2012
PTSČPSN
 
 
februar 2012
PTSČPSN
 
 
marec 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: