8. DECEMBER 2015 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Festival Čas je ZA
Festival Čas je - Kolektiv Narobov: Should I stay or should I go?

Kolektiv Narobov
Should I stay or should I go?
filmska projeklcija

Gre za najnovejši narobovski izdelek, ki je nastal znotraj dveletnega mednarodnega projekta, kjer smo raziskovali možne uporabe principov gledališke improvizacije na drugih umetniških in širše družbenih področjih.
http://www.narobov.org/index.php?/projekti/should-i-stay-or-should-i-go/

Should I stay or should I go? je interdisciplinarni projekt in film, ki povezuje pet mednarodnih gledališč. Prikazuje trenutke, v katerih se posamezniki iz različnih lokalnih skupnosti odločijo za selitev. Zgodbe migracije zaradi ljubezni iz Gradca, migracije delavcev v Lyonu, selitve na skrajnem severu Švedske, selitve v Berlin v želji po menjavi spola, beg možganov iz Slovenije zavoljo poostritve gospodarsko-političnih zadev.

Vsi dogodki v sklopu Čas je ZA festivala so brezplačni.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.420.912-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

november 2015
PTSČPSN
 
 
december 2015
PTSČPSN
 
 
januar 2016
PTSČPSN
 

POGANJA: