8. OKTOBER 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
pH15
MLMGC

Odprtje razstave MLMGC skupine pH15.

Kolekcija MLMG (Matter Loci Matter Globalis) je nastala v okviru 24. Bienala oblikovanja BIO 50 in je sestavni del projekta Sistem mode (Fashion System), ki je prejel častno pohvalo. Na novo nastala kreativna skupina pH15 je v projektu raziskovala odnos med lokalnim in globalnim, ki je en izmed ključih relacij v sodobni modi. Sobivanje lokalnega in globalnega so sintetizirali v odnos med slovensko volno / lokalno in poliestrom / globalno. Celotna kolekcija, ki obsega 15 oblačilnih kosov, je zasnovana na osnovni obliki T-shirta, ki skozi rotacijo, ponavljanje, deformacijo in zrcaljenje odpira fizični prostor razmisleku o razmerju med materiali ter relaciji lokalno - globalno. Namen kolekcije in celotnega projekta je raziskovanje modnega (ne)sistema – tako domačega, kot svetovnega - ozaveščanje javnosti ter podajanje osebne izkušnje z materiali.

Prav izkušnja z materiali, formami in oblačili je ključna v tem procesu. S tem namenom so obiskovalci vabljeni, da postanejo aktivni soustvarjalci razstave in sami preizkusijo oblačila, se oblečejo, fotografirajo, fotografijo pa pošljejo na ph15group.info@gmail.com. Prispele fotografije se bodo natisnile in vključile v galerijo slik, ki bo sestavni del razstave.

pH15: Lucija Jankovec, Nika Batista, Katja Grčman, Maruša Kranjc, Karmen Sedeljšak, Vasja Lasič, Ana Jazbec in Elena Fajt.Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.223.017-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2014
PTSČPSN
 
oktober 2014
PTSČPSN
 
 
november 2014
PTSČPSN
 

POGANJA: