8. OKTOBER 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sobotaže zmaja Franceta
FRU-FRU
LG FRU-FRU: Trnuljčica

Marionetna predstava Trnuljčica Lutkovnega gledališča Fru-Fru je primerna za otroke od 4. leta dalje traja 35 minut.
Predstavi bo sledila ustvarjalna delavnica za otroke.

Prireditev sodi med prireditve in dogodke v počastitev "Trnovskega dneva 9.10.", praznika četrtne skupnosti, letos pod geslom "TRNOVO - odkod lepote tvoje", ki bodo potekale od 3. do 9. oktobra na različnih lokacijah v Trnovem.

Vse kraljestvo se je veselilo, ko sta kralj in kraljica praznovala dolgo pričakovano rojstvo hčerke. Med mnogimi gosti sta bili tudi dobri vili, ki sta prinesli princeski darove. Nenadoma pa se je pojavila nepovabljena gostja – hudobna vila in pozdravila novorojenko. »Na šestnajsti rojstni dan se bo deklica zbodla v prst in umrla!« Tako je princeska dopolnila svojih šestnajst let.

V okviru Trnovskega dneva vstop prost.
 
Goli Oder
Na začetku

Jill Farris & Randy Dixon
Na začetku / It Begins With...
Očarljivi ameriški impro duet / Charming American Impro Duo
Premiera! / Premiere!

Igra / Performance: Jill Farris, Randy Dixon
Glasba / Music: Igor Bračič
Luč / Lights: Tomaž Lapajne Dekleva

Vsaka zgodba ima začetek. Trenutek, ki zažene v gibanje niz dogodkov. Le-ti nas lahko nasmejejo, lahko nas spravijo v jok, nas razsvetlijo ali nas ganejo. V predstavi Na začetku izvrstna improvizatorja Randy Dixon in Jill Farris pripovedujeta zgodbo, ki se začne s predlogom občinstva. Iz še neznane začetne točke, bosta razpredla niti pripovedi, v kateri bomo videli zgodbe dveh ali tisočev – vse pa bo seveda odigral ta šarmantni impro duet.

Randy in Jill sta preko 15 let skupaj delovala v gledališču Unexpected Productions v Seattlu in sta skupaj odigrala že na stotine predstav in na tisoče prizorov. Randy je umetniški vodja gledališča Unexpected Productions in eden njegovih ustanovnih članov, poleg improvizacije pa se aktivno ukvarja z mitološkimi študijami iz katerih je tudi magistriral. Jill pa je svojo kariero pri Unexpected Productions začela leta 1992, kjer je delovala kot perfomerka, učiteljica in pomočnica umetniškega vodje. Trenutno živi v Philadelphiji, kjer sodeluje s tamkajšnjimi gledališči.

Every story has a beginning. A moment that sets in motion a series of events which may turn out comedic, ironic, dramatic, tragic, enlightening, or touching. In It Begins With… master improvisers Randy Dixon and Jill Farris set out to tell a story that begins with a suggestion from the audience. From an as yet unknown launching point, they will weave a tale that may involve a cast of two or several thousand - all portrayed by the enchanting duo.

Randy and Jill worked together for over 15 years as members of the Seattle-based theatre Unexpected Productions and together they have played hundreds of shows and thousands of scenes. Randy is the artistic director of Unexpected Productions and one of the founding members of the theatre. In addition to impro, he also holds a Master's degree in mythological studies. Jill began her impro career at the Unexpected Productions in 1992. She was a performer, a teacher and an assistant artistic director. She currently resides in Philadelphia, where she works with different theatres.

Vstopnina za posamezno predstavo je 5 €, za vse predstave večera pa 7 €. Prodaja vstopnic za Goli oder vsak dan uro pred prvo predstavo.
 
Goli Oder
Orcas Island Project
ŽIVLJENJE MESTA

Orcas Island Project
Življenje mesta / City Life
Ljubljana skozi oči mednarodnih umetnikov / Ljubljana from the perspective of international artists

Zamisel in režija / Concieved and directed by: Randy Dixon
Igra / Performance: Antonio Vulpio, Bronwynn Mertz – Penzinger, Henk van der Steen, Jill Farris, Kirsten Sprick, Maja Dekleva Lapajne, Rama Nicholas, Randy Dixon, Tom Johnson
Glasba / Music: Igor Bračič
Luč / Lights: Tomaž Lapajne Dekleva

„Čudovito mesto je najboljša šola za študij življenja.“ Samuel Johnson Kako nas življenje v Ljubljani oblikuje? Kakšen vpliv ima Ljubljanica, ki se prepreda s stavbami, na naše razmišljanje? S čim nas mesto očara in s čim prizadane?
Življenje mesta raziskuje povezave med ljudmi, ki nastajajo skozi življenje v mestu. Performans sestoji iz osebnih zgodb, občutkov in prizorov, iz katerih performerji spletajo improvizacijski kolaž zgodbic in fragmentov. Improvizatorji bodo kot material za predstavo uporabili svoje neposredne izkušnje z dnevnega potikanja po mestu. Oglejte si Ljubljano skozi oči mednarodne impro zasedbe!

Mednarodna skupina Orcas Island Project se je izoblikovala na festivalih po Evropi in Severni Ameriki. Sestavljajo jo performerji iz Nizozemske, Nemčije, Italije, Avstralije, Belgije, Japonske, Avstrije, Združenih držav Amerike, s Švedske in iz Slovenije, vodilni inovatorji orodij in zamisli s področja gledališke improvizacije.

“A great city is, to be sure, the school for studying life." Samuel Johnson Does living in Ljubljana change you? How does Ljubljanica mingling with buildings affect your mental state? How is Ljubljana enchanted for each of us in a different manner?
City Life explores the connections that people establish among each other and with the world by living in the city. Personal stories, impressions and scene work will be weaved into an improvisational collage of little stories and fragments. The performers will collect their stage material during the day while strolling in the city and discovering Ljubljana in their own way. Come and see Ljubljana from an international artistic perspective!

The international group Orcas Island Project was formed at festivals in Europe and North America. It consists of performers from The Netherlands, Italy, Australia, Belgium, Japan, Austria, Sweden, USA, Germany and Slovenia, who are leading innovators in the field of tools and creations in improvisational theatre.

Vstopnina za posamezno predstavo je 5 €, za vse predstave večera pa 7 €. Prodaja vstopnic za Goli oder uro pred prvo predstavo.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.444.228-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2011
PTSČPSN
 
 
oktober 2011
PTSČPSN
 
 
november 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: