7. SEPTEMBER 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Zoran, moj nečak idiot

FILMSKI VEČER FILM EVENING:

Zoran, moj nečak idiot
(Italija, Slovenija, 2013) 1h 46 min

Režija: Matteo Oleotto
Igrajo: Giuseppe Battiston, Francesco Celio, Rok Prašnikar, Marjuta Slamič...

Celovečerni prvenec italijanskega režiserja Mattea Oleotta je topla in duhovita zgodba o srečanju dveh sorodnikov iz povsem različnih svetov. Štiridesetletni Paolo živi v majhnem mestu v Furlaniji. Kadar ni v službi, popiva v gostilni Pri Guštinu ali pa vohuni za nekdanjo ženo. Nekega dne nepričakovano spozna čudaškega šestnajstletnega nečaka Zorana iz Slovenije; po smrti tete je Paolo njegov edini še živeči sorodnik. Skrb za nečaka mu je odveč, ko pa po naključju odkrije njegov dar za pikado, se mu zazdi, da bi z Zoranovo pomočjo lahko obogatel.

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.096.345-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

avgust 2014
PTSČPSN
 
september 2014
PTSČPSN
 
oktober 2014
PTSČPSN
 
 

POGANJA: