7. AVGUST 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Razstave
Ustvarjamo z glino

USTVARJALNA DELAVNICA CREATIVE WORKSHOP: Mali atelje: Ustvarjamo z glino - vodi Aleksandra Gruden.

Delavnica bo udležence popeljala v svet prostega oblikovanja iz gline. Izdelali bomo uporabne predmete, kot tudi okrasne in umetniške izdelke. Delavnice se lahko udeležijo otroci vseh starosti in tudi odrasli.

www.aleksandragruden.si

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Les Skalopes, Hog Hoggidy Hog

Koncert: Les Skalopes (F) in Hog Hoggidy Hog (JAR) - ska punk.

Z evropskih turnej smo v en večer ujeli dve sorodni ska punk zasedbi, ki vsaka v svoji državi izstopata v svojem žanru. Francozi Les Skalopes so nastali leta 1997 in do danes v zapriseženi DIY (naredi sam) maniri izdali komaj dva albuma, a pri tem obredli že skoraj celo evropo. Živijo na odrih, kar se jim dobro pozna pri njihovih izjemnih izvedbah. Hog Hoggidy Hog so odrasli v svetu konzervativne politike apartheida, ki je nadzirala Južno Afriko z zatiranjem osnovnih človekovih pravic ter vojaško močjo. Njihov začetek sega v leto 1995, ko je bila punk scena v Južni Afriki še v povojih, skupaj z njimi pa je doživela pravi preporod. Hog Hoggidy Hog, ki so si pridobili legendarni status v svoji državi, so odigrali ključno vlogo pri razvoju punk scene. Bend se je usmeril v pretežno ska/punk vode in združuje neverjetno energijo in kaos z izjemno spretnostjo in sposobnostjo pisanja pesmi, vse skupaj pa vsebuje še elemente afriške glasbe, kar ustvarja unikaten zvok, ki je značilen zanje.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Instant šov

IMPROVIZACIJSKO GLEDALIŠČE IMPROVISATION THEATRE: KUD France Prešeren: Instant šov (SI) - improvizacijska komedija improvisation comedy.

V Instant šovu dva predana gledališka ustvarjalca iz skopih začetnih dejstev razvijeta napet čaroben svet, ki je poln močnih čustev in zapletenih človeških odnosov. Zgodba presune in zabava. Razveseli in razjoka. Nasmeje in daje misliti.

na odru: Tomaž Lapajne Dekleva in Vid Sodnik
glasba: Andraž Gartner
oblikovanje svetlobe: Juš Milčinski

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.243.881-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2011
PTSČPSN
 
avgust 2011
PTSČPSN
 
september 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: