7. DECEMBER 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Impro liga
Žahod Šever : Banda Ferdamana

Vseslovensko prvenstvo v gledaliških športih, 1. krog.

Vstopnina 5 €, študentje in dijaki 4 €.
 
Narobov
Tok -tok!

Čarobna duhovita ganljiva gibalna predstava o stvareh, ki jih vsi poznamo.

Štihova dvorana Cankarjevega doma

Predstava o ljubezenskem odnosu ter vseh njegovih etapah in razsežnostih. Predstava o dveh, ki se včasih premalo, spet drugič pa preveč močno zalepita drug na drugega. Predstava, ki je dovolj čudaška, da se boste lahko brez slabe vesti smejali, in toliko navadna, da se boste v njej prepoznali.
Izkušena igralca, improvizatorja in klovna Alenka Marinič in Tomaž Lapajne se poigravata z ljubeznijo v vseh njenih razsežnostih. Z elementi klovnovstva in fizičnega gledališča ter z igro, odprto za improvizacijo in stik z občinstvom, obdelujeta pomembne in hkrati vsakdanje življenjske teme. Gostujoči finski glasbenik Hannu Risku z uporabo najrazličnejših inštrumentov in svojega glasu dogodek v živo začini z glasbo, ki poganja korenine v različnih zvrsteh: jazz, soul, blues, sodobna elektronika, finska ljudska glasba in svetovne ljudske glasbene tradicije. Predstava o tem, kako nam je, če nismo sami.

Idejna zasnova: Maja Dekleva, Alenka Marinič, Tomaž Lapajne
Režija: Maja Dekleva
Igra: Alenka Marinič, Tomaž Lapajne
Glasba: Hannu Risku
Kostumografija in scenografija: Katarina Zalar
Oblikovanje luči: Borut Cajnko
Grafično oblikovanje: Žiga Testen
Fotografija: Ivian Kan Mujezinović
Produkcija: KUD France Prešeren (Narobov) in Cankarjev dom
Predstavo sta podprla Ministrstvo za kulturo in Mesta občina Ljubljana.

Vstopnina 10,8 €, na blagajni Cankarjevega domaVzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 10.489.117-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

november 2008
PTSČPSN
 
december 2008
PTSČPSN
 
januar 2009
PTSČPSN
 
 

POGANJA: