7. OKTOBER 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Zbirka Zakladek

Dobrodelna prodajna razstava.

Enovečerna razstavna postavitev umetniških del dvainštiridesetih slovenskih avtoric in avtorjev, katerih dela tvorijo Zbirko Zakladek, je drugi del dobrodelne prodaje umetniških stvaritev, ki so jih slovenski umetniki velikih src darovali za pomoč obnovi OŠ Jovan Jovanović Zmaj iz Obrenovca. Ta je bila v majski poplavi uničena do te mere, da je bila nekaj časa zaprta.

Vrhunske umetniške stvaritve bodo zainteresirani lahko v Kudu France Prešeren kupili po izjemno nizkih cenah in na ta način vsaj malo prispevali k boljši kakovosti izpeljave pouka v tej šoli.

Na prodajni enovečerni razstavi bodo predstavljena dela dvainštiridesetih slovenskih umetnic in umetnikov, med katerimi so tudi nekatera zveneča imena slovenske umetniške scene. Koncept dogodka je namerno zastavljen kot enovečerna postavitev, saj si bo lahko obiskovalec takoj izbral svojo umetnino, jo za določen dobrodelni prispevek dobesedno snel s stene in jo še isti večer odnesel domov. Na dogodku bo tudi stojnica s knjigami in zgoščenkami, ki so bile izdane v založbi Kuda France Prešeren. Na ta način bomo podprli tudi trenutno negotovo prihodnost nadaljnjega delovanja tega društva.

Da pa le ne bo vse posvečeno zgolj vizualni umetnosti, bodo poskrbeli tolkalisti iz skupine Šercerjeva brigada, ki bodo dogodek popestrili s fuzijo samba in reggae ritmov.

Za Zbirko Zakladek smo svoja umetniška dela in izdelke darovali: Aleksander Petric, Alenka Ana Stante, Berko, Beti Bricelj, Brutt Carniollus, Cat Leonard, Catherina Zavodnik, Dalaj Eegol, Enisa Kunšič, Florideja, Goran Medjugorac, Igor Spreizer, Igor Štromajer, Irena Kazazić, Iztok Bobić, Iztok Vidmar, Jan Prunk, Jelena Proković, Kiki Zirojević, Maja Krisper, Majda Gregorič, Majda Šumnik, Mala Pomaranča, Mankica Kranjec, Mario Cvjetković, Mark Požlep, Maruša Bertoncelj, Maša Gojić, Maša Žmitek, Matej Ukmar, Matjaž Stražar, Mea M. Batis, Miranda Rumina, Nuša Bernot, Petra Varl, Rone84, Sašo Vrabič, Simon Svetlik, Tadej Vaukman, Tereza Vuk, Uroš Krašovec, Žiga Pilih.

Prvi del dobrodelne prodaje se je dogajal v juniju, na prvi poletni dan, v obliki dražbe, kjer se je na Prešernovem trgu v Ljubljani prodalo za približno 800 EUR umetniških stvaritev. Naše pomoči je bil kolektiv osnovne šole tako vesel, da smo se odločili za ponovno izpeljavo dobrodelne akcije, ki ima tokrat še bolj konkreten namen, in sicer nakup knjig za šolsko knjižnico. Ta namreč trenutno ne deluje, saj je pritlični del šole, kjer se nahaja, najbolj poškodovan. Trenutno pouk v OŠ Jovan Jovanović Zmaj poteka v treh izmenah, s skrajšanim učnim programov, ki ga učenci doma sami poskušajo nadgrajevati z večjim obsegom domačih nalog, šolski del pa se odvija v prvem nadstropju, ki je ostal po poplavi dokaj uporaben, medtem ko je pritlični del šole še vedno v delovnem postopku obnove. Obrenovčani se pritožujejo, da so vsi pozabili na njih, odkar niso več naslovna zgodba v medijih, da državna pomoč ni bila ustrezno porazdeljena in da je delo v šoli pod takimi pogoji zelo težko.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.222.981-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2014
PTSČPSN
 
oktober 2014
PTSČPSN
 
 
november 2014
PTSČPSN
 

POGANJA: