6. SEPTEMBER 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Sausages

KONCERT CONCERT:

Sausages

Glasbeno skupino SAUSAGES sestavljajo: Goran Breščanski (vokal), Marko Čulajevič – Čule (kitara), Martin Janežič – Buco (bobni) in Helmut Frangeš – Maco (kitara). Martin Janežič poleg omenjene glasbene skupine, deluje tudi z Big Foot Mamo in Siddharto.

http://www.rtvslo.si/zabava/druzabna-kronika/sausages-brezkompromisni-zaprisezenci-prvinskega-rokenrola-ze-20-let/296547

http://www.rockline.si/podrobnosti-novice/skupina-sausages-ob-20-obletnici-predstavila-novo-plosco-1691

https://sl-si.facebook.com/sauages

http://www.sausages.si/

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Hamo & Tribute2love

KONCERT CONCERT:

Hamo & Tribute2love

Zasedba Hamo & Tribute 2 Love igra blues, soul in klasični rock. Svojo drugo ploščo, naslovljeno “2″, so fantje izdali aprila 2013. Na njej je združenih več uspešnic, med katerimi izstopa transgeneracijski hit Rožice – njihov aktualni singel ter nosilna skladba ob izidu plošče “2″. Pridružujeta se jim radijska singla Vija Vaja Ven ter Gremo se Igrat Boga z družbenokritično ter (globalno) mirovniško noto.

Peterica prvotnih članov Tribute 2 Love se je zbrala leta 2006, leta 2013 pa se je bendu pridružil tudi legendarni kitarist Matej Mršnik (ex-Laibach, Tinkara Kovač…). Navdih fantje iščejo v bogati dediščini rokenrola – pri glasbenih velikanih kot so John Lennon, Paul McCartney, Mick Jagger med izjemno popularnimi in Scott Walker, Felix Pappalardi, John Fogerty, Hoyt Axton med malo manj popularnimi, a nepogrešljivimi.

V ozadju, kot skupni imenovalec, odzvanja reminiscenca bluesovskih korenin. Vrsta avtorskih skladb tako učinkuje kot prosto plavajoči glasbeni arhiv, segajoč vse do 40. in 50. let 20. stoletja, v katerem lahko poslušalci – tudi tisti, ki (še) niso poznavalci glasbene zgodovine – odkrivajo temeljne glasbene vzorce, na katerih sloni sodobna popularna godba.

Skladbe v angleščini se tako popolnoma zlivajo z blues-rokovskim izročilom, tiste s slovenskimi besedili pa so njihova nadgradnja; so točke, na katerih je zasedba Hamo & Tribute 2 Love našla intenziven stik z aktualno slovensko publiko in njenim vsakdanom.

https://www.facebook.com/Tribute2Love
http://www.tribute2love.si

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Karin Bossman

DJ PROGRAM DJ SET:

'Karin Bossman,

deep, tech, progressive house.

Karin Bossman se je prvič predstavila publiki v letu 2010. Kmalu zatem se je pridružila ekipi Female’s’cream s katero je nastopala, kot tudi organizirala različne dogodke po Sloveniji. Njene energične sete, ki večinoma vsebujejo tech, deep ter progressive ritme, so lahko slišali že v večini klubov po Sloveniji ter v nekaterih na Hrvaškem, prav tako pa na nekaterih radijskih postajah (npr. K4, Ambasada Gavioli, Metelkova mesto – Menza pri koritu, Monokel, Tiffany, Tivoli Portorož, Mink, Alaya, Caffe Cubismo, Club Belvedere, General Lounge, Medika, Adrenalin.fm). Od leta 2010 sodeluje tudi z ekipo Positive Pulse.

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.222.797-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

avgust 2014
PTSČPSN
 
september 2014
PTSČPSN
 
oktober 2014
PTSČPSN
 
 

POGANJA: