6. AVGUST 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Izar Lunaček
Babilon

OTVORITEV RAZSTAVE v galeriji EXHIBITION OPENING in Gallery:
Poletje v stripu Summer in comics:
Izar Lunaček: Babilon

Na tokratni razstavi v KUD France Prešeren, kjer se je pojavljal že večkrat, bo Lunaček s svojo babilonsko razstavo prikazal preplet različnih likovnih pristopov, načine obravnave preteklosti ter etično širino, hkrati pa predstavil dela iz dveh še vročih izdaj, Založenega raja in Metamorphose antropomorphice.

Založeni raj je tedenski strip, ki smo si ga lahko vsako nedeljo zjutraj prebrali na internetni strani http://www.paradisemisplaced.si. Dogajanje je postavljeno v svetopisemski paradiž pred padcem človeka. Založeni raj, ki naj bi ga sicer ustvaril Anonymus Gosh, Lunaček pa zgolj uredil, je nekakšna svetopisemska commedia dell’arte v stripu, v kateri klasična delitev vlog znotraj izbranega settinga poraja nove vrste zapletov in humornih situacij. Razgledan bralec bo znal ceniti tu in tam posejane bisere v obliki raznoraznih (pop)kulturnih referenc, obdelanih na za uradne eksegete mitoloških tekstov ne dovolj spoštljiv način. Liki in njihovi značaji, ki so glavni stebri tega stripa, se pogumno upirajo splošno sprejetim predstavam o njih, zato so vedno nekonvencionalni in nepredvidljivi.

Opozorilo uredništva: branje stripa ne bo nadomestilo biblične in/ali konfesionalne vzgoje, pri vašem otroku pa lahko sproži akutno in kronično stanje nadpovprečne uporabe razuma. Za versko škodo ne odgovarjamo. Dozirati po potrebi, praviloma enkrat tedensko.
(Stripburger/Forum Ljubljana, 100 str., trda vezava, čb, 11 eur) Metamorphose antropomorphice so napeta kriminalka v treh delih o italijansko govorečih diznijevskih racah z lulčki. Glavni junak je mali mafijec Bruno Vecchi, strip pa ga spremlja skozi tri poglavja. V prvem poglavju sledimo Brunu skozi zadnji dan in pol njegovega življenja, na koncu katerega obleži pod streli francoske mačke; drugo poglavje pripoveduje o njegovem kratkem obisku naše dežele več let pred smrtjo, kjer zaradi dekleta pride v konflikt z lokalnimi Lakotniki; tretje poglavje pa zgodbo dopolni s pripovedjo o njegovem otroštvu in družini, kjer se koščki sestavljanke končno zložijo skupaj in je njegova smrt pojasnjena. Ali pač?
(založba Buch, 72 str., trda vezava, čb, 16 eur)

http://www.paradisemisplaced.si

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Vroča župa

GLEDALIŠČE THEATRE
Rok Kosec in Goran Završnik: Vroča župa (SI) - večer pravljic fairytales

Pripovedovalec Rok Kosec in glasbenik Goran Završnik sta pripovedovalski dvojec, ki ne sme umanjkati na nobenem Pravljičnem ReŠetanju ekipe Za 2 groša fantazije. Prvi špiker Radia Študent, drugi izkušen improvizator sta v preteklih letih ustvarila nekaj že kar legendarnih interpretacij ljudskih pravljic, kot so Podkovana žaba, Zajec dela za lisico, Grozdje stare Magdičke. V Vroči župi se predstavljata s kombinacijo svojih pripovedovalskih uspešnic in novih še ne slišanih zgodb. Pravljični duet, ki navdušuje tudi stare mame in ate!

Nastopata: Rok Kosec in Goran Završnik

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Favela Blast Off vs. Dub Diggerz

DJ PROGRAM DJ SET: Favela Blast Off vs. Dub Diggerz – dubstep/bass/moombahton

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.229.066-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2013
PTSČPSN
 
avgust 2013
PTSČPSN
 
 
september 2013
PTSČPSN
 
 

POGANJA: