6. AVGUST 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Razstave
Ustvarjamo z glino

USTVARJALNA DELAVNICA CREATIVE WORKSHOP: Mali atelje: Ustvarjamo z glino - vodi Aleksandra Gruden.

Delavnica bo udležence popeljala v svet prostega oblikovanja iz gline. Izdelali bomo uporabne predmete, kot tudi okrasne in umetniške izdelke. Delavnice se lahko udeležijo otroci vseh starosti in tudi odrasli.

www.aleksandragruden.si

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Broken Lock

KONCERT: Broken Lock (SI) - progressive rock.

V bogati zakladnici zgodovine slovenske »underground« muzike je bil prispevek stoner rock zvoka precej boren in komaj zaznan. Četverec Broken Lock z domovanjem v Črnomlju je zagotovo eden od prvih, ki je na naših tleh začel širiti vonj po visokooktanskih in omamno distorziranih zvokih. Naslednje leto bodo beležili petnajst let delovanja, od izdaje prvenca Ater pa mineva natanko deset let. Potem ko so leta 2002 izdali drugorojenca Endemic, so nato le sporadično nastopali v živo in pustili nove skladbe plemenititi dolgih šest let. V začetku leta 2008 so se zakopali v studio in ga zapustili z enajstimi točkami, ki so pod naslovom Want To Exit This Ergastulum? izšle kot tretja plošča. Z njo se počasi odmikajo od klasične stoner distorzije in se spopadajo z bolj prefinjenim zvokom, kateremu podlaga je za dotični žanr precej neklasična in zapeljiva bobnarska ritmika. V plošči je kljub številčnim zaznavnim glasbenim vplivom moč zaznati zrelost, kilometrino in lasten zvok, ki jih odmika od iztrošenih žvečilk.

http://www.myspace.com/br0k3n70ck,
http://zalozba.radiostudent.si/bands.php?id=1

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Yoko Ono, The Canyon Observer

KONCERT:Yoko Ono (SI), The Canyon Observer (SI).

Yoko Ono so leto stara, štiričlanska hardcore-punk-rock zasedba iz Ljubljane. Nastala je nepričakovano in spontano. Muzika je glasna, udarna in neposredna, z zmerno mero (ne)resnosti in slovenskimi besedili. Pevka je po naravi ekscentrična eksibicionistka z udarnim vokalom in skupaj z uigranim in brezkompromisnim bendom nudi energičen in prepričljiv nastop.

Zasedba:
Živa – Vokal
Žiga – Kitara
Žiga – Bas kitara
Igor – Bobni, spremljevalni vokal

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.243.864-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2011
PTSČPSN
 
avgust 2011
PTSČPSN
 
september 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: