6. JULIJ 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
Komu zvoni - tragedija v Odesi

Razstava fotografij tragičnega dogajanja v Odesi in Ukrajini.

Vstop prost.
 
Sodelovanja
Zavod Civic Link
KOMU ZVONI - TRAGEDIJA V ODESI

Zavod Civic Link danes ob 12. uri vabi v KUD na pogovor o dogajanju v Odesi in Ukrajini z naslovom KOMU ZVONI - TRAGEDIJA V ODESI.

O dogajanju v Odesi, spopadih in požigu stavbe sindikatov s strani ekstremističnih desničarjev, v kateri je življenje izgubilo skoraj 50 ljudi bo spregovoril eden od redkih preživelih iz stavbe, Oleg Muzika (Muzyka), aktivist in pomočnik poslanca mestnega sveta Odese, ki si prizadeva, da bi se ti tragični dogodki, ki so pretresli Evropo, čimprej osvetlili in da bi se preprečilo ponavljanje podobnih zločinov v Ukrajini in Evropi.

Svoje poglede na dogajanje bo predstavil tudi Anton Rupnik, nekdanji veleposlanik Slovenije v Rusiji in odličen poznavalec razmer v Rusiji, Ukrajini in širši regiji. Pogovor bo vodil novinar Igor Mekina.

Pred pogovorom bo predvajan tudi film z avtentičnimi posnetki iz Odese, obiskovalci pa si bodo po pogovoru lahko ogledali tudi razstavo fotografij.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.223.083-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

junij 2014
PTSČPSN
 
 
julij 2014
PTSČPSN
 
 
avgust 2014
PTSČPSN
 

POGANJA: