6. MAREC 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
Kuhajmo pred 10. KANTFESTOM

Vizualno-glasbeno dogodje pred 10. Kantfestom:

20.00 svečana razgrnitev predlogov za celovito podobo 10. Kantfesta in otvoritev razstave študentov NTF (galerija)

21.00 nekaj točk iz bogate preteklosti Kantfesta: Xenia, Viki B. Brusli, Bostjan Narat, Peter Andrej in Jani Kovačič (dvorana).

Dogodje, ki ga bomo deležni, temelji na zanimivem in historično neštetokrat obdelanem odnosu grafike in glasbe. Kako grafično zapisati glasbo? Torej kako ustaviti to dinamično časovno strukturo in jo adekvatno opisati in orisati?
Ob 10. KANTFESTU so se s tem izzivom spopadli študentje druge stopnje študija Grafičnih in interaktivnih komunikacij na ljubljanski univerzi, kjer na oddelku za tekstilstvo Naravoslovno tehniške fakultete združujejo tehnologijo in prakso pri oblikovalskih procesih. Torej v učne procese vklapljajo realne naročnike, naloge in jih tudi prezentirajo pred uporabniki.

Mentorji: doc. Boštjan Botas Kenda, asist dr. Tanja Nuša Kočevar in asist. Gregor Frankenž.

Razstavljajo: Aleš Salokar, Ana Logar, Anže Setnikar, Gaja Hanzel,Lučka Kokole, Luka zelenik, Tomaž Vidrih,Manca Stopar, Martina Semec, Mateja Škofič,Nejc Fon, Nina Kovačič, Sabina Martinčič, Urška Alič,Veronika Petrović, Sara Žišković, Mirjana Suvajžić,Veronika Pivk, Ana Medja, Anita Trpin, Anja Delbello,Brigita Starešinič, Lea Jelenko, Lea Zupančič,Lučka Kokole, Luka Zelenik, Manca Stopar,Nadja Škataro, Nejc Fon, Petra Vidonja, Pia Jerkič,Pika Novak, Simona Borštnar, Simona Pavlin,Boštjan Seničar, Martin Rozman.

Kantavtor je specifično individualno početje, ki preko množice ali medijev nagovarja posameznika z besedilom, glasbo in interpretacijo. Kakšen znak, kakšen simbol, kakšna zgodovinska podoba zanamuje kantavtorsko dejavnost? O tem na razstavi. Praktično kaj so danes kantavtorji, torej njihov nastop, pa po otvoritvi razstave.

Nastopajo: Xenia, Viki B. Brusli, Boštjan Narat, Peter Andrej in Jani Kovačič.

Xenia


Viki B. Brusli


Boštjan Narat


Peter Andrej

Prireditev so pripravili: Univerza v Ljubljani, Naravoslovno tehniška fakulteta, Oddelek za tekstilstvo, CEZAM Ruše, 10. Kantfest, KUD France Prešeren

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.220.771-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

februar 2012
PTSČPSN
 
 
marec 2012
PTSČPSN
 
 
april 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: