6. DECEMBER 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sobotaže zmaja Franceta
Sandi Tolmaier
Pravljica o mezinčku

Lutkovno predstava je primerna za otroke od 3. leta dalje in traja 35 minut.
Predstavi bo sledila ustvarjalna delavnica za otroke.

Nekoč sta živela očka in mamica in imela sta sina majhnega kot najmanjši prst. Klicala sta ga Mezinček. Mezinček se je rad igral in pomagal očku pri delu na polju. Najraje je zlezel v konjevo grivo in oral. Nekega dne pa je mimo polja prijezdil sam kralj ...

Vstopnina: 4 EUR. Abonmajska vstopnica 20 € – 7 vstopnic za ceno petih.
 
Narobov
Tok -tok!

Čarobna duhovita ganljiva gibalna predstava o stvareh, ki jih vsi poznamo.

Štihova dvorana Cankarjevega doma

Predstava o ljubezenskem odnosu ter vseh njegovih etapah in razsežnostih. Predstava o dveh, ki se včasih premalo, spet drugič pa preveč močno zalepita drug na drugega. Predstava, ki je dovolj čudaška, da se boste lahko brez slabe vesti smejali, in toliko navadna, da se boste v njej prepoznali.
Izkušena igralca, improvizatorja in klovna Alenka Marinič in Tomaž Lapajne se poigravata z ljubeznijo v vseh njenih razsežnostih. Z elementi klovnovstva in fizičnega gledališča ter z igro, odprto za improvizacijo in stik z občinstvom, obdelujeta pomembne in hkrati vsakdanje življenjske teme. Gostujoči finski glasbenik Hannu Risku z uporabo najrazličnejših inštrumentov in svojega glasu dogodek v živo začini z glasbo, ki poganja korenine v različnih zvrsteh: jazz, soul, blues, sodobna elektronika, finska ljudska glasba in svetovne ljudske glasbene tradicije. Predstava o tem, kako nam je, če nismo sami.

Idejna zasnova: Maja Dekleva, Alenka Marinič, Tomaž Lapajne
Režija: Maja Dekleva
Igra: Alenka Marinič, Tomaž Lapajne
Glasba: Hannu Risku
Kostumografija in scenografija: Katarina Zalar
Oblikovanje luči: Borut Cajnko
Grafično oblikovanje: Žiga Testen
Fotografija: Ivian Kan Mujezinović
Produkcija: KUD France Prešeren (Narobov) in Cankarjev dom
Predstavo sta podprla Ministrstvo za kulturo in Mesta občina Ljubljana.

Vstopnina 10,8 €, na blagajni Cankarjevega doma
 
TRIPTIH
Triptih: Barve v meni, jaz v barvah

Predstava Plesne skupine FIGURE4

Koreografija: Maša Leskovšek, Marija Slavec, Eva Metlikovič, Jerneja Omahen
Plešejo: Marija Slavec, Maša Leskovšek, Eva Metlikovič, Tina Bačič, Tjaša Mislej
Koncept: Jerneja Omahen, Tjaša Mislej
Video: Tomo Brzin, Anja Humljan
Poezija: Anja Humljan
Kostumi: Ajda Metlikovič, Neli Štrukelj

Mavrica občutij nas vodi skozi gibanje, zato je naš ples popotovanje skozi različna čustvena stanja. Barve se mešajo in prelivajo, tako kot razpoloženje, ki lahko zelo negativno vpliva na naše življenje. Zunanji dejavniki, notranji strahovi, sodobni kaos, vse to pritiska na dušo in telo, zato moramo najti način, kako vsa naša čustva sprejeti in izživeti, poskusimo s plesom.

Vstopnina 5 €, dijaki in študenti 3 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.441.465-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

november 2008
PTSČPSN
 
december 2008
PTSČPSN
 
januar 2009
PTSČPSN
 
 

POGANJA: