5. SEPTEMBER 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
oOo

KONCERT CONCERT:

oOo(SI)

oOo je vizualno improvizacijski rock’n'roll trojec, ki se sicer poti tudi po drugih zasedbah. Kitarist, tenor saksofonist in vsedrugo inštrumentalist Mihael Kunšič drgne kitaro pri tudi Crazed Farmers, Tina Jenko ropota po bobnih v Nesebat in v Kombu B Zlatka Kaučiča, vokalist in kitarist Žiga Jenko pa je bil nekoč prvo grlo že omenjenih Farmerjev. Vsi trije smo konec devetdesetih skupaj muzicirali v garažnem rock’n'roll bendu Rhythm Thieves.

oOo glasba so improvizacije brez žanrskih okvirjev, z navdihom glasbe, ki nam je všeč. Gre za zabavno, energično muziko prežeto z veliko mero lastne ekspresije, raziskovanja in popotovanja.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
All Strings Detached

KONCERT CONCERT:

All Strings Detached(SI)

All Strings Detached sta junijsko nevihtni tandem, ki je nastal aprila leta 2013. Tedaj sta se Vesna ter Jana odločili preseči omejitve znotraj njunih dotedanjih zasedb in sta združili horizonte svojih avtorskih poetik v pričujočo zgodbo, ki se je udejanila na njunem prvencu, izdanem pri Založbi Radia Študent.

Prvenec tega hipnotično otožnega damskega dueta je naslovljen Heavy Rain (2014, Založba Radia Študent - ZARŠ). S strunami električnega basa in elektroakustične kitare članici All Strings Detached jadrata v melodije s primesmi klasične glasbe, ki podkrepljene z rock'n'roll ritmi in intimnimi glasovi v telo prikličejo blues. Ekspresivna vokala in osebni zgodbi avtoric se prepletajo v minimalistične aranžmaje, polne tišin ter evokativnih podob, lepote, mest, potu in moških, ki jih ljubita. Njune pripovedi so hkrati nežne in divje, tenkočutne, melanholične, mračne, predvsem pa odkrito intimne in izrazito žive.

https://www.facebook.com/pages/All-Strings-Detached/544389328952619

Vstopnine ni!
 
Trnfest
DJ Ka

DJ PROGRAM DJ SET:

DJ Ka

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.094.221-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

avgust 2014
PTSČPSN
 
september 2014
PTSČPSN
 
oktober 2014
PTSČPSN
 
 

POGANJA: