5. JUNIJ 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Pesniški kabareti
Na pesem mi gre

Predstavitev nove zbirke pesmi in CD plošče pesnika in glasbenika VLADA SKALETA.

Na pesniškem in glasbenem večeru v Kudu France Prešeren bo Vlado Skale s kitaro, orglicami, klavirjem in glasom predstavil svojo zadnjo, četrto zbirko pesmi z naslovom Na pesem mi gre in zadnjo ploščo Avantgelij. Vlada Skaleta kot pesnika in glasbenika bo predstavil Zdravko Duša.
Vlado Skale se je rodil 1953 v v Celju. Pred najnovejšo Na pesem mi gre, ki je izšla lani pri Kudu France Prešeren, je izdal še je tri zbirke pesmi: Naslov ti zaupam na uho (1990), Poetomobile (!992), Presneto pismo (1996).
Kot glasbenik se sodeloval in nastopal s številnimi uveljavljenimi protagonisti slovenske rock in alter scene (Marko Brecelj, Srp, Jezz, Gregor Strniša, Take Jazz, Kladino, konj in voda, Ivan Volarič – Feo). Njegov zadnji glasbeni izdelek, plošča Avantgelij , instrumentalen glasbeni projekt, na kateri so, poleg Skaleta, sodelovali glasbeniki David Jarh, Vlado Batista in Jure Hubscher.je izšla v začetku letošnjega leta pri Kudu France Prešeren.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.540.685-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

maj 2008
PTSČPSN
 
 
junij 2008
PTSČPSN
 
 
julij 2008
PTSČPSN
 
 

POGANJA: