4. AVGUST 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Pesmi z listka

Gala pesniški večer obarvan z marsičem.

Avtor performansa je Branko Potočan slovenski in mednarodni publiki poznan predvsem kot plesalec in koreograf. Pri projektu Pesmi z listka se je prvič na multi žanrsko scenski način lotil predstavitve avtorskih pesmi, rekov in besedil.

Poleg avtorja bodo v predstavi sodelovali še mnogi gostje iz zelo različnih plesno gledaliških in tudi drugih umetniških sfer.

Preprosto zato, ker je preprosto tako. PESMI Z LISTKA.

Celo življenje so nastajale same od sebe in so zgovorna vzporedna zgodba o dogodkih o avtorju in dogodkih okrog njega. Pesmi so doslej živele po žepih, predalih in šatuljah. Pogosto jih je priložnostno pripovedoval prijateljem, nekajkrat pa tudi širši javnosti ob različnih priložnostih.

To so pesmi z listka… in take naj tudi ostanejo.
Predstavljene bodo v obliki interaktivnega performansa, v katerem bo vsaka pesem, rek, pregovor tretiran kot samostojna, zaokrožena celota, ki ji bo dodeljena pozornost celovitega razvoja teme in ideje.
Z vsako pesmijo se bo mogoče podati na izlet v iluzijo, v genialni ustvarjalni svet posamezne zgodbe v pesmi, da nekaj uvidimo, uslišimo.
Narava pesmi je zajeta tudi v drugačni perspektivi, brez besed povedati več, z gibom govoriti, z zvokom gledati in s pogledom čutiti.

Pustite se presenetiti, pridite, ne bo vam žal!

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.266.359-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2014
PTSČPSN
 
 
avgust 2014
PTSČPSN
 
september 2014
PTSČPSN
 

POGANJA: