31. AVGUST 2014 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
ROMEO IN JULIJA

GLEDALIŠČE THEATRE:

ŠUGLA GLEDALIŠČE (SLO): ROMEO IN JULIJA ŠUGLA THEATER (SLO): ROMEO & JULIETTE

Predstava se napaja v večni zgodbi dveh strastnih ljubimcev, katerih starši so smrtno skregani. Zgode in nezgode mladega para je v komedijo prelil nesmrtni Shakespeare, v stil commedie dell'arte z ekspresivnimi polmaskami pa Alenka Marinič in Justin Durel.

The performance is based on the eternal story of passionate lovers whose family members are arch enemies. The adventures of the young couple are transformed into commedia dell' arte style with half masks created by Alenka Marinič and Justin Durel.

Nastopajo izbrani člani četrte generacije šuglarjev, študentov Šugle, šole uličnega gledališča. Performers are members of the fourth Šugla generation, students of the Slovenian school of street theatre:
Anže Mohorič, Nina Trebec, Živa Stojanovič, Rok Hrovat, Veronika Hana Grubič, Tjaša Balantič, Luka Piletič in Jošt Jesenovec (8).

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Duo AllaTea

GLEDALIŠČE THEATRE:

Duo AllaTee: Spomini poleti

"Ni ti najbližji tisti, s katerim ti je lepo, temveč tisti, brez katerega ti je slabo."

Senčno-gledališka zgodba o dveh sestrah in o njunih poletnih spominih. Z letalom čez morje, gozd in ovco sta prišli do nekega spoznanja...

Avtorici in izvajalki: Tea Vidmar (SLO) in Alla Abramova (UKR)

Foto: Sergey Konyakin

Dolžina predstave: 25-30 minut

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.279.820-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2014
PTSČPSN
 
 
avgust 2014
PTSČPSN
 
september 2014
PTSČPSN
 

POGANJA: