31. JULIJ 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Razstave
LIKOVNA DELAVNICA - Mr. Martin in Andrej Štular

LIKOVNA DELAVNICA PAINTING WORKSHOP: Izrazi svoje upanje Show your hope - vodita Mr. Martin in slovenski umetnik Andrej Štular.

Delavnica risanja »IZRAZI SVOJE UPANJE/SHOW YOUR HOPE« ki jo vodi MARTIN VOORBIJ z ANDREJEM ŠTULARJEM - primerna za otroke od 8. leta naprej. Na njej bodo spoznali osnove risanja. Tema delavnice je upanje.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Drum n zez

Koncert Drum'n'zez (SRB)- afro-beat, pop, reggae.

Zasedba Drum’n’zez je bila ustanovljena četa 1997 v Novem Sadu z zbiranjem gruče mladih, ki so iskali nekaj novega, predvsem na področju glasbe. Na začetku je glasba slonela predvsem na tolkalih, ki so jim sledili majhni in smešni inštrumenti, kar pravzaprav opisuje že ime zasedbe: ‘zez’ pomeni majhna šala. Zasedba sestoji iz desetih članov: bobni - Rasha, električna bas kitara - Mario, električna kitara - Mate, klaviature - Goran, harmonica - Laza, tolkala - Sale, vokali - Voja, trombon - Nemanja, saksofon - Deran in ženski spremljevalni vokali Sofija & Vanja.

http://www.facebook.com/pages/DrumnZez/45923872141
http://www.myspace.com/drumnzez

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Das Spiel Slovenija

IMPROVIZACIJSKO GLEDALIŠČE IMPROVISATION THEATRE: KUD France Prešeren (SI): Das Spiel Slovenija.

Improvizatorji se na odru večkrat lahko počutijo kot figurice v namizni igri. Počutijo se, kot da imajo vpliv na to, kam se premaknejo in kaj želijo storiti, a jih v resnici sem in tja pošilja še cela paleta drugih sil. Soigralci, predlogi občinstva, celo sreča, če se ravno v tistem trenutku na odru spomnijo kaj genialnega ... ali pa nesreča, če dobijo v nos škornj soigralca. V improvizacijski predstavi "Das Spiel Slovenija" bomo namiznoigraštvo v improvizaciji iz duhovnih sfer prenesli v praktične. Štirje improvizatorji se bodo namreč z metanjem kocke sprehajali po poljih, ki bodo razkrivala njihove nadaljnje naloge. Nekje bodo morali režirati filmski prizor, drugje bodo morali peti, spet tretjič bodo popolnoma odvisni od soigralcev. Celoten ansambel pa bo odvisen od gledalcev, ki bodo s svojimi predlogi in ploskanjem figurice spuščali naprej ali pa ne. Das Spiel Slovenija je nastal po ideji berlinske impro produkcije Die Gorillas na festivalu Impro 2011.
Umetniški vodja produkcije: Juš Milčinski

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.243.867-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

junij 2011
PTSČPSN
 
 
julij 2011
PTSČPSN
 
avgust 2011
PTSČPSN
 

POGANJA: