31. MAJ 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
CRYSTAL FIGHTERS

Vsaka glasbena skupina verjeme, da je to, kar počnejo, originalno, a ni jih veliko, za katere bi to držalo bolj, kot za CRYSTAL FIGHTERS. Petorica iz Španije, za ‘začasnem delu’ v vzhodnem Londonu, spaja tradicionalno folk glasbo baskovskega dela Španije z modernimi plesnimi ritmi in elektoniko, pri tem pa uporablja tako tradicionalne instrumente z neizgovorljivimi imeni, kot so txalapartas in txistus - kot visoko tehnologijo. Njihov debitantski album "Star of Love" (Different/PIAS, 2011), ki je požel plaz odličnih kritik, je zasnovan na nedokončani operi o "naravi obstoja in pomenu ljubezni!", ki jo je napisal ded enega od članov benda tik pred svojim dokončnim mentalnim zlomom.

In kdo je misteriozna petorica? Sebastian, Gilbert in Graham, pa pevki Mimi in Laure. Niso ravno občudovalci kulta osebnosti, zato kaj dosti o njih ni znanega. Razen tega, da so se vsak posebej ukvarjali z raznimi alternativnimi sub-žanri od tehna do punka prek drum’n’bassa, in da so vse te vplive in izkušnje zdaj prenesli v projekt CRYSTAL FIGHTERS.
Koncerti so brez dvoma njihova močnejša plat – razuzdani in kaotični, a hkrati polni emocij, s kancem psihedelije... Nič čudnega, da so postali stalnica na klubski sceni tako po Evropi, kot v ZDA, na Japonskem in v Avstraliji, ter da letos igrajo na vrsti elitnih festivalov, kot je britanski Reading.
Kot je zapisal nek novinar: ‘moderen, hiperkinetičen miks pustolovskih glasb za žur..’


"...Crystal Fighters so kot futuristični, španski Gogol Bordello...njihov ekstatični 'mash-up' je po eni strani plesen, po drugi emocionalen world-music-folk, in hkrati še tisoč drugih stvari, ki ne bi smele iti skupaj, ampak gredo." (NME)

"Bolj energičen in živahen bend kot so Crystal Fighters enostavno ne obstaja" (Dazed & Confused)

"Plesna folktronica in elektro pop, nekje med evforijo in delikatnostjo" (Time Out)

"V poplavi nove glasbe, Crystal Fighters definitivno izstopajo kot ena daleč najzanimivejših in najoriginalnejših skupin" (NME)

"Če vas te skladbe ne bodo pripravile k temu, da s sebe strgate oblačila in se poženete med lepa, prepotena telesa, potem ne vem, kaj vas bo... " (The Tripwire)

"Ta peterica je neustavljiv vrtinec občasno rahlo norega veselja." (NME)

"Pozabite na Coldplay in U2, mi vemo, kje bo to sezono pravi žur." (NME)

Vstopnina 12 € v predprodaji od 5. maja dalje v Dallas shopu in na blagajni Kuda, 15 € na dan koncerta. Rrezervacije: info@matrix-music.comVzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.220.177-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

april 2011
PTSČPSN
 
 
maj 2011
PTSČPSN
 
 
junij 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: