30. AVGUST 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Pantomimska delavnica

Seminar pantomime Michala Hechta (CZ) – gledališče brez besed / pantomime workshop.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Mali atelje - les in papir

Ustvarjalna delavnica za otroke - ustvarjanje z lesom in papirjem. Delavnico bo vodila Aleksandra Gruden. / Aleksandra Gruden: Making things with wood and paper – creative workshop.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Eva Hren in Sladcore

Etno koncert

Pevka in kitaristka Eva Hren spada med tiste mlade slovenske glasbenike, ki so zavestno odprti za različne glasbene vplive. Klasično petje je študirala pri Nadici Grozdanovi, jazzovsko petje pa pri Sheili Jordan, Nancy Marano in pri Cynthi Utterbach. Študij kitare je končala na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Kljub temu, da je začela s klasiko in jazzom, jo je njena umetniška pot vodila k etnu, popu in alternativnim vodam. Nastopa z različnimi glasbenimi zasedbami, do leta 2005 je sodelovala tudi kot članica terceta Katrinas. Aktivno nastopa tudi v mjuziklih. Marca 2006 je pri založbi Menart izšla njena prva samostojna avtorska plošča z naslovom Vzhod Zahod, januarja 2008 pa je izdala ploščo skupaj z Big Bandom RTV Slovenija, na kateri so slovenske ljudske pesmi v sveži jazzovski preobleki.<br<

Singer and guitarist Eva Hren is one of those young Slovene musicians who are consciously open to various musical influences. She trained as a classical singer with Nadica Grozdanova and has studied jazz singing with Sheila Jordan, Nancy Marano and Cynthia Utterbach. She is a graduate of the Ljubljana Academy of Music, where she studied guitar. Despite her beginnings in classical music and jazz, her artistic journey has led her into world music, pop and alternative music. She appears with various musical ensembles and until 2005 was also a member of the Katrinas trio. She has also appeared in musicals. In March 2006 she released her first solo album of original music, Vzhod Zahod (East West) on Menart Records. January 2008 saw the release of an album with the RTV Slovenia Big Band featuring fresh jazz interpretations of Slovene folk songs.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Soulless Crew

DJ program.

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.592.118-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2008
PTSČPSN
 
 
avgust 2008
PTSČPSN
 
september 2008
PTSČPSN
 

POGANJA: