30. OKTOBER 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Odpisani
Čakalnica

Gledališka skupina OdPisani vabi na premiero nove krajše predstave z naslovom Čakalnica.

Predstavi bo sledil še je krajši stand up komedijantov Marka Nakriča, Simona Zajca in Nine Konvalinka.

Kdor čaka, dočaka? Idejna zasnova Čakalnice je bilo spoznanje in kritično opažanje sodobnega sveta, v katerem smo se ljudje navadili, da kar naprej čakamo na rešitev naših težav. Predvsem pričakujemo, da bo naše osebne (in družbene) »težave« rešil nekdo drug.

Različne čakalnice so mnogokrat nepričakovano mesto srečanja različnih ljudi, njihovih zgodb in svetov.

Idejna zasnova Čakalnice je bilo naše spoznanje in kritično opažanje sodobnega sveta, v katerem smo se ljudje navadili, da se pritožujemo in jamramo v upanju, da se bomo s tem počutili bolje. Kar naprej čakamo na rešitev naših "težav". Pritožujemo se nad problematikami sodobne družbe, hkrati pa pričakujemo, da jih bo rešil nekdo drug ali da se bodo rešile same.

In čakamo…

Vstopnina 0 (nič) € in 2 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.242.912-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2012
PTSČPSN
 
oktober 2012
PTSČPSN
 
november 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: