30. OKTOBER 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Non
NON

Koncert in predstavitev novega singla »Gender Changer« ljubljanske indie rock skupine.

Ljubljanska skupina NON, ki jo sestavljajo Matjaž Zdešar, Grega Vrečar, Damjan Čosič in Boštjan Brcar, je svojo glasbeno pot začela v skupini Ks!ht leta 1999. Prvi single »Pika« je skupaj z videospotom izšel leta 2001 in je skupino nemudoma pahnil v medijsko prepoznavnost. Naslednjega leta je skupina izdala svoj prvi album »…in profit=duša« (»…v zaslužku=duša«) pod okriljem največje glasbene založbe v Sloveniji, Dallas Records. Drugi single »Sem sam« in videospot zanj so izdali leta 2003 in je bil predvajan na lestvici MTV World Chart Express. Istega leta so nastopili tudi na večjih festivalih, kot so Trnfest, Rock Otočec in na prireditvi od dnevu državnosti na Trgu Republike.

Leta 2005 je skupino zapustil kitarist in Ks!ht je prenehal obstajati. Z zunanjo spremembo skupina tako doživi notranje preobrazbe, kar se izraža v novih glasbenih dimenzijah, kompleksnejših besedilih, melodiji in harmoniji. Skupina naredi korak naprej in se z novim konceptom preimenuje v NON. Dragocene odrske izkušnje pridobiva na mednarodnih festivalih v Italiji, Avstriji, Nemčiji in Veliki Britaniji.

Svoje večletne izkušnje z videospoti in odrskimi nastopi četvorica uporabi kot odskočno desko pri ustvarjanju novega materiala, za piko na i pa jim na pomoč priskoči v Londonu živeči glasbeni in filmski producent John Golley. V sodelovanju z njim so leta 2006 predstavili single »3rd«, katerega neobičajen in misteriozen videospot je bil premierno predvajan na MTV Adria.

Glasbo skupine NON bi lahko uvrstili v indie rock, angleška besedila pesmi so polna simbolizma, podpirajo pa jih intenzivni ritmi, elektronski zvoki in kitarski rifi.

Nova pesem “Gender Changer” (“Menjalec spola”), katere avtor je Matjaž Zdešar, ima zelo zanimivo in kontroverzno zgodbo. Pri besedilu ostajajo skrivnosti, ki vas vabijo, da jih razvozlate ob pozornem poslušanju, se pa že v naslovu pesmi skriva dovolj, da pritegne vašo pozornost. Videospot bo predstavljen konec septembra na vseh večjih TV postajah, tako domačih kot tujih, nastal pa bo v sodelovanju z režiserjem Mihom Knificem. Novi single ljubljanske indie rock skupine NON vam bo postregel z intenzivnimi ritmi in elektronskimi zvoki ter z besedili polnimi simbolizma.

Več o skupini si lahko preberete na:
http://www.nonmusic.tv/ ali na http://www.myspace.com/nonmusicband.

Vstopnina 5 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.592.057-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2008
PTSČPSN
 
oktober 2008
PTSČPSN
 
 
november 2008
PTSČPSN
 

POGANJA: