30. JULIJ 2013 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Zoe Thouron
Zoe Thouron: Zoelandija

OTVORITEV RAZSTAVE v galeriji EXHIBITION OPENING in Gallery:
Poletje v stripu Summer in comics:
ZOE THOURON: Zoelandija (FR)

Poletje v stripu z različnimi projekti prikazuje raznolike likovne, grafične in pripovedne smernice v sodobnem evropskem stripu, ki izhajajo iz med seboj popolnoma različnih kulturnih miljejev. Program se navezuje tudi na aktualne domače stripovske izdaje.

Otvoritvena razstava festivala Zadnjega Trnfesta? je pripadla mladi francoski ustvarjalki Zoé Thouron, ki na duhovit način obravnava floro in favno svojega vsakdana, likovno pa združuje elemente stripa, karikature in ilustracije. Predstavitev ustvarjalnosti Zoé Thouron je plod sodelovanja s kulturnim centrom MJC Lillebonne iz Nancyja, ki je lansko leto v svoji stripovski galeriji gostil razstavo Stripburgerja, v tiskarskih ateljejih pa Jakoba Klemenčiča, Davida Krančana in Mateja Stupico, ki so tam med drugim ustvarili sitotiskano knjižico Golaž/Gullage.

Avtorica se sprehaja se med ilustracijo in stripom, nekatera njena dela segajo tudi na področje novinarstva ali likovnega poročanja. Leta 2010 je dva meseca sledila arheologom na terenskem delu: raziskovanju bivšega taborišča iz II. svetovne vojne. V svoji stripovski reportaži skozi didaktične risbe opisuje njihovo delo. Leto kasneje je podoben projekt realizirala v časopisni redakciji. Sledila je vsem korakom ustvarjanja časopisa, raziskovala način dela novinarjev in kdo le-ti sploh so. Potem se je zopet vrnila k 'neumnim' psom in galebom, ki se ji še vedno zdijo najbolj zanimivi.

Na tokratni razstavi si bomo lahko ogledali dela, ki so najbolj značilna za avtoričino ustvarjanje, prikazujejo njen risarski duh, ustvarjalni postopek in teme.

V sodelovanju z MJC Lillebonne.

http://www.zoethouron.blogspot.com

Vstopnine ni!
 
Trnfest
miha ha
Ena zgodba z lisičko

OTVORITEV RAZSTAVE v Klubski sobi EXHIBITION OPENING in Club room:
Poletje v stripu Summer in comics:
MIHA HA (Miha Hančič): Ena zgodba z lisičko

Ob odprtju festivala bo v klubski sobi na ogled tudi razstava stripov mlajšega stripovskega avtorja in likovnega pedagoga Mihe Hančiča, ki se podpisuje kot miha ha. Nekaj njegovih stripov ste lahko zasledili v Stripburgerju, sicer pa je miha ha aktiven tudi na spletu, na skejt rampi in razstavnih prizoriščih.

miha ha se v svojem ustvarjanju osredotoča na posamezna občutja, ki jih skozi zgodbo poskuša vzbuditi tudi v bralcu. Glavni lik njegovega stripa Obisk je veličasten, prijazen in tih velikan, ki zaradi svoje velikosti nekako ločeno, rahlo odtujeno, predvsem pa neopaženo prebiva med nami. Avtor svoj navdih črpa tudi iz okolice in tako je Kamnik s svojo arhitekturo postal del zgodbe. Zgodbo, ki je v dveh delih, združujejo prav posebni prehodi: 'haiku' stripi. Skoraj poetični vložki so postavljeni v pripoved kot mejniki oziroma razgledne točke, ob katerih se bralec ustavi in vsrkava 'razgled'.

miha ha se, ko ni na skejtu (njegove vratolomije si lahko ogledate na Youtubu pod mihancic), najbolje počuti v družbi svinčnikov in črnih barvic. Z njimi ustvarja tihe lirične risarske pripovedi, ki razkrivajo njegove domišljijski in miselni svet.

Nadejamo se, da bo v začetku prihodnjega leta pri Stripburgerju izšel tudi prvi 'legalni' ministrip Mihe Hančiča.

http://www.whitevalleys.blogspot.com

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Demolition group

KONCERT CONCERT:
Demolition group (SI) – rock

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Everything Goes w. Fogy

DJ PROGRAM DJ SET:
Everything Goes w. Fogy

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.429.171-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

junij 2013
PTSČPSN
 
julij 2013
PTSČPSN
 
avgust 2013
PTSČPSN
 
 

POGANJA: