3. AVGUST 2017 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Hrast v Mesečevem Zalivu

Umetniška skupina ZMAJ SPOZNAJ:
Hrast v Mesečevem Zalivu

Lutkovna predstava je namenjena malim in velikim otrokom od 3. leta dalje.

Zgodba predstave govori o bratcu in sestrici, ki sta se podala na potovanje, da bi našla čudežno zdravilo za svojega bratca. Na poti se jima pripetijo številne dogodivščine, spoznata nove prijatelje in se naučita novih stvari. Rdeča nit zgodbe je želodek, ki se jima je skril v nahrbtnik in ga odkrijeta na koncu poti.

Simbolizira razvoj iz majhnega semena, ki kaj kmalu prične rasti ter se razvijati v veliko, mogočno drevo. Hrast predstavlja trdnost in neomajnost pri izpolnjevanju nalog, katere je treba opraviti skozi življenje. In čeprav je želod sprva le majhno seme, nosi v sebi mogočen zapis o velikem drevesu, ki bo zraslo iz njega. Kot ima vsak človek posebne darove, skrite v svojem srcu.

Lutkovna predstava Hrast v Mesečevem zalivu je nastala za posebno priložnost, in sicer za praznik dneva Zemlje. Idejno zasnovo ter zgodbo je pripravila Tanja Špiler Missia, slikarka in vsestranska umetnica, ki je svoj pečat pustila tudi v scenografskem delu predstave. Predstava je tako novonastalo delo, njena posebnost pa je tudi živa glasba ter ročno izdelane lutke.

Tokratno izvedbo so pripravili ustvarjalci umetniške skupine Zmaj Spoznaj, izkušeni pedagogi, glasbeniki in igralci; lutkarici Alma Špiler ter Nina Ravnik Palka, ob izvirni glasbeni spremljavi vrhunskega glasbenika in skladatelja Anžeta Palke. Za ta nastop pa se nam bo kot gost pravljičar pridružil tudi uveljavljen gledališki igralec in kantavtor Elvis Berljak.

Lutkovna predstava nam prikaže zgodbo o tem, kako iz majhnega zraste veliko in kako pomembno je, da drug drugega sprejemamo takega, kot je. Gledalcem sporoča, da je najpomembnejše medsebojno spoštovanje in sprejemanje, ter imeti rad drug drugega. Spodbuja pogum in zaupanje vase, saj je vsak izmed nas nekaj posebnega, četudi je majhen kot želod. Uči nas spoštovanja do narave in našega planeta, razumevanja drugačnosti in to, da je moč naših dobrih misli zares velika.

"Že vrtimo se z naravo,
radostno v življenje zdravo.
Dobra misel za v dlan,
hvala, Zemlja, Ti za dar nam dan."

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.222.958-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2017
PTSČPSN
 
 
avgust 2017
PTSČPSN
 
 
september 2017
PTSČPSN
 
 

POGANJA: