3. AVGUST 2016 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Made in Yugoslavia

Otvoritev samostojne fotografske razstave Urške Boljkovac

Made in Yugoslavia Rodila sem se leta 1981 v SOCIALISTIČNI FEDERATIVNI REPUBLIKI JUGOSLAVIJI. Vsaj tako piše na mojem rojstem listu. Med mojim odraščanjem je država Jugoslavija razpadla na več manjših držav, kot posledica hude vojne. Lonci  v katerih se je kuhalo marsikaj so zame simbol blaginje, časa, ko sem bila otrok in se mi je zdelo, da nam nič ne manjka.  Vse lonce nabiram po gozdovih, kamor jih ljudje odvržejo , verjetno so jih v njihovih domovih zamenjali novi ,lepši, dražji. Jaz pa pobiram spomine na mojo državo v kateri sem bila narejena tudi jaz. Urška Boljkovac  


URŠKA BOLJKOVAC Rojena leta 1981 v Ljubljani. Diplomirala je iz slikarstva na Visoki šoli za risanje in slikanje (2011). Ukvarja se z gledališko in dokumentarno fotografijo ter videom. Je uradna fotografinja Mednarodnega Grafičnega Likovnega Centra, Lutkovnega Gledališča V Ljubljani, Centra urbane kulture Kino Šiška in številnih gledaliških in plesnih festivalov in predstav. Deluje tudi, kot mentorica različnih likovnih delavnic . Imela je že 17 samostojnih ter 34 skupinskih fotografskih razstav. Od leta 2011 je samostojna kulturna delavka na področju fotografije. 

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Nipke & The Nipples

Koncert Nipke & The Nipples

Nipke po razprodanem predstavitvenem koncertu v ljubljanskem Ortobar-u pridno koncertira in predstavlja svoje kreacije . Album “Nipke", katerega singel “Všeč tko k je” je postal pravi hit med mladimi, kot tudi starejšimi, žanje visoke kritike, žanerska razigranost albuma pa je objela širok spekter poslušalstva. Nipke na Trnfest prihaja s svojim bendom, s katerimi tvorijo zasedbo Nipke & The Nipples, nam pa obljubljajo veliko dobre glasbe.

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.270.578-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2016
PTSČPSN
 
avgust 2016
PTSČPSN
 
september 2016
PTSČPSN
 
 

POGANJA: