3. JUNIJ 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Umanotera, Humanitas
ISKRIVA POZITIVA

Festival za spodbujanje odgovornosti pri mladih.

Umanotera in Humanitas vam predstavljata prireditev, ki bo, upamo, zanetila iskro v zavesti. Njeno sporočilo je pozitivno, njen jezik pa na valovni dolžini mladih. Slovenski nevladni organizaciji Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj in Humanitas, društvo za človekove pravice in človeku prijazne dejavnosti sta pripravlili prireditev, katere namen je ozaveščanje mladih o družbeni in okoljski odgovornosti.
V okviru dogodka bo potekal koncert rokovskih glasbenih skupin : BILLYSI, LOS VENTILOS, KILL KENNY in zanimive skupine recikliranih glasbil EKO ART PROJEKT.
Posebna gostja in voditeljica bo Katarina Čas, sovoditelj pa Tristan Zverina. Prireditev bo oplemenitena z ozaveščevalno razstavo in ostalimi aktivnostmi, kjer bodo mladim predstavljeni različni pozitivni primeri odgovornega delovanja v svetu. Med razstavljavci bomo videli predstavnike pravične trgovine, gozdne šole, predelanih oblačil, predstavitev praktičnih primerov odgovornosti itd.

Namen projekta je mladim preko glasbe približati pomen medkulturnega dialoga ter globalne soodvisnosti, jih na nevsiljiv in celo prijeten način, v jeziku, ki ga poznajo in slišijo, seznaniti s koncepti in praksami medkulturnega dialoga, nakosti spolov, okolju prijaznejšega delovanja, pravične trgovine, odgovornega turizma itd. Glavni cilj je mladim sporočiti, da je svet le en in da ga lahko skupaj izboljšamo, še posebej pa je pri tem pomembna vloga mladih.

Vsak dan slišimo na tisoče slabih novic in informacij, vidimo slike nasilja in smrti. Veliko govorimo o družbenih izzivih, manj o rešitvah. In kdor nenehno živi v negativnih podobah, težko verjame v drugačen svet. Takšne podobe med ljudmi, še posebej med mladimi, ustvarjajo pesimizem in občutek nemoči, s tem pa tudi pasivnost in nezanimanje. A ker so mladi tako naša prihodnost kot tudi naša sedanjost, jim je treba sporočiti, da drugačen svet je mogoč, potrebno pa je delovati tukaj in zdaj. Zato so organizatorji koncert poimenovali tudi »koncert za drugačno sedanjost.« Koncert je ozaveščevalne narave, saj želimo mlade spodbuditi k (so)delovanju za pozitivni, trajnostni razvoj tako okolja kot družbe.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.243.899-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

maj 2011
PTSČPSN
 
 
junij 2011
PTSČPSN
 
 
julij 2011
PTSČPSN
 

POGANJA: