29. JULIJ 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Razstave
Mr. MARTIN

PRIPOVEDOVALSKI PERFORMANS Mr. MARTINA Mr. MARTIN'S STORY-TELLING PERFORMANS oziroma vodstvo po razstavi Izrazi svoje upanje Show your hope.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Grrizli Madams, Nikki Louder

Večer Založbe Radia Študent - alternativni rock z bendoma Grrizli Madams (Slo) in Nikki Louder (SLO).

Radio Študent je od svojega nastanka v letu 1969 pomemben vir informacij iz sveta nekomercialnega glasbenega ustvarjanja, ki uveljavljenim in neuveljavljenim glasbenim skupinam, posameznikom in projektom nudi programsko, produkcijsko ter založniško podporo pri predstavljanju njihovih v kakovostnem, ne pa tudi nujno komercialnem smislu izstopajočih glasbenih stvaritev. Več na:
www.radiostudent.si/zalozba

GRRIZLI MADAMS
Zasedba Grrizli Madams ni neznanka v slovenskem prostoru, saj se je med letoma 2003 in 2005 že pojavljala na koncertnih odrih domačega klubovja. Tisti čas je dirjala po navitih thrash in death metal brzicah ter se z dvema ducatoma nastopov in brez konkretnega zvočnega zapisa prestavila v hibernacijsko stanje. Sedaj se osveženi z novim članom in iz kvarteta skrčeni v tercet izražajo zgolj v inštrumentalni različici.
Trio Grrizli Madams svoj izraz razteguje izven klasičnih rockovskih okvirjev, katerega skupni imenovalec je v razmeroma dinamičen zvokovni okvir ujeta ostrina, subtilnost in nešablonskost trših post stoner rock drž. Posamezni člani so nekoč razgrajali tudi v zasedbah Deratizator, 3 Tone Tamas in Dickless Tracy. Ep v vrtincu vsemogočnega miru (2010, Založba Radia Študent – ZARŠ) je prvi uraden studijski zapis tria, s katerim v svojem drugem rojstvu odstira del lastne nedoločljive glasbene izraznosti.
www.myspace.com/grrizlimadams, http://zalozba.radiostudent.si/bands.php?id=16

NIKKI LOUDER

Kamniški trio Nikki Louder druži ljubezen do udarne, sodobne rockovske godbe, ki se napaja pri raznorodnih glasbenih smernicah in jih združuje v celosten avtorski izraz. Njihova različica rocka je trda, hreščeča, hrupna, energična, deloma kotaleče upočasnjena, deloma brezkompromisno udarna, zdaj sonično zasanjana, zdaj noisersko hrupna. Gre za rešetanje poslušalca s hitrimi in surovimi rafali energije, ki surfa na razbijaškem bobnanju in kitarskem hrupu, in za raztrgane vokale, ki se nenehno sprehajajo po tanki meji artikulacije in kričanja. Celota glasbe zasedbe Nikki Louder je plod ustvarjalnih vzgibov in vzorov treh različnih posameznikov, ki jih druži neizmerna strast do igranja in nastopanja, kar so suvereno dokazali kot udeleženci Klubskega maratona 08. Debitantskemu kratkometražnemu EP-ju Silent Bird (CDR) s petimi komadi iz leta 2007 sta sledili dolgometražni plošči Alain, I’m sorry (2009, Založba Radia Študent - ZARŠ, Cheap Tunes) in Our world died yesterday (2011, Založba Radia Študent – ZARŠ, Moonlee Records, Cheap Tunes Records).
http://nikkilouder.tumblr.com, http://nikkilouder.bandcamp.com,
http://zalozba.radiostudent.si/bands.php?id=2

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Vibe Department: Joste, Cookie, Mixxle, Erma in VJs Erzor, Da Piero

DJ PROGRAM DJ SET: reggae/jungle/d'n'b mash-up - Vibe Department: Joste, Cookie, Mixxle, Erma in VJs Erzor, Da Piero.

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.420.491-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

junij 2011
PTSČPSN
 
 
julij 2011
PTSČPSN
 
avgust 2011
PTSČPSN
 

POGANJA: