29. FEBRUAR 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Pesniški kabareti
Prestop naprej - A Leap Forward

Večer poezije v okviru svetovne pesniške akcije, katere iniciator je The World Poetry Movement (WPM). Pesniška branja pod tem naslovom se bodo dogajala po celem svetu na prestopni dan, v sredo, 29. februarja kot klic po pravičnosti in resnični demokraciji, in to na vseh področjih življenja – od ekonomskih do ekoloških –, ki so bili na prvem mestu razlog za ustanovitev Svetovnega pesniškega gibanja, enostavno zato, ker so del tkiva občega človeškega hrepenenja.

Na pesniškem branju Prestop naprej/A Leap Forward se bodo v Kudu France Prešeren v sredo, 29. februarja z začetkom ob 20.uri zvrstili: Lidija Dimkovska, Taja Kramberger, Iztok Osojnik, Barbara Korun, Dejan Koban, Tina Kozin, Aleš Mustar, Radharani Pernarčič ...

(Spodnje besedilo je prevod uradnega poziva Svetovnega pesniškega gibanja.)

POZIV
Svetovno pesniško gibanje – The World Poetry Movement (WPM)/Movimiento Mundiale de Poesia (MMP) – z veseljem najavlja svoj naslednji veliki dogodek, ki se imenuje:

PRESTOP NAPREJ / A LEAP FORWARD

in se bo dogajal P O V S O D na prestopni dan in noč, V SREDO, 29. FEBRUARJA 2012. Koordinacijski komite Svetovnega pesniškega gibanja poziva vse pesnike in skupine, povezane s poezijo, po vsem svetu, da začnejo organizirati dogodke na njihovem območju – najsibo v mestih, manjših krajih ali vaseh – pod okriljem projekta PRESTOP NAPREJ / A LEAP FORWARD.

Morda se zdi, da je to zgolj naključje, toda gibanje Zasedimo Wall Street, ki se je začelo 17. septembra 2011, se je pojavilo v okviru postopka poziva za 100 tisoč pesnikov za spremembo (100 Thousand Poets for Change), dogodkom, ki ga je podprlo Svetovno pesniško gibanje in je bil izveden 24. septembra lani. In gibanje Zasedimo Wall Street, ki je izbruhnilo in se bliskovito širi, kaže, kako »ljudje vsega sveta pišejo pesem« in da je ta polna klicev po pravičnosti in resnični demokraciji, in to na vseh področjih življenja – od ekonomskih do ekoloških –, ki so bili na prvem mestu razlog za ustanovitev Svetovnega pesniškega gibanja, enostavno zato, ker so del tkiva občega človeškega hrepenenja.

Dogodki, ki bodo mnogokratni prestopi oziroma skoki naprej pod razpoznavnim znakom PRESTOP NAPREJ / A LEAP FORWARD – dogodki s pesniki (iz Tunizije, Egipta, Wisconsina, če omenimo samo nekatere), ki so v preteklih letih sprožili spremembe skozi dinamično inspiracijo in so se začeli zaradi preskokov in vezi bolj zavedati sveta, lahko odstrejo te strastne skoke kot del velikega priliva dogodkov na prestopni dan in noč 2012 in kolektivno premaknejo ves svet naprej, v smeri proti demokraciji, za katero vsi umiramo in bi jo radi dosegli, preden umremo.

Organizirajmo največje pesniške dogodke v zgodovini sveta in na svetu s tem, da naredimo

PRESTOP NAPREJ
A LEAP FORWARD

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 13.964.582-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

januar 2012
PTSČPSN
 
 
februar 2012
PTSČPSN
 
 
marec 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: