29. NOVEMBER 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Razstave
TEKSTILNI NAGOVORI ... O SVETLOBI

Odprtje razstava Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil, Oddelek za tekstilstvo, NTF, Univerza v Ljubljani.

Razstava 'Tekstilni nagovori ... o svetlobi' vključuje izbrana študentska dela v okviru celoletnega projekta Svetloba. Projekt je bil usmerjen v raziskovanje svetlobe in svetilnosti ter v vzpostavljanje sinergij med svetlobo, človekom, tekstilijo in oblačilom. Četudi je bil navdih celotnega projekta prav svetloba, je ta lahko zaživela šele v konkretnih, materialnih stvaritvah mladih oblikovalcev, v oblačilih, tekstilijah, svetlobnih objektih, videih, tekstilnih instalacijah in grafičnih izpeljavah.

Nastali projekti govorijo o izkoriščanju sodobnih svetlobnih rešitev na področju oblikovanja tekstilij in oblačil in so kot taki vpeti v kontekst sodobnega časa in aktualnih dogajan v oblikovanju. Lucidne oblikovalske rešitve, ki vključujejo tudi konkretne svetilnosti – bodisi s potiski transparentnih luminiscenčnih pigmentov, ki v temi svetijo ali s sodobno tehnologijo, v obliki mikroelektronike, svetlobnih vlaken, LED diod - nakazujejo nesluteno širino tega področja, obenem pa predstavljajo izhodiščni poligon za nadaljnja raziskovanja.

V času razstave, v torek, 6. 12. 2011 ob 13.00 bo v KUD France Prešeren predstavitev Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil, programa študija, načina dela, projektov in dosežkov.

Ana Jelinič

Mia Ventin

Katja Adamlje

Valentina Barbarič

Mentorji:
doc. Elena Fajt, izr. prof. Almira Sadar, doc. Nataša Peršuh, red. prof. Marija Jenko, izr. prof. Vera Sešlar Založnik, red. prof. Karin Košak, izr. prof. Marjeta Godler, doc. Tanja Nuša Kočevar, asist. Andrej Učakar, tehniške sodelavke: Alenka More, Nataša Hrupič, Marjeta Čuk

Vstop prost.
 
KURBA IN REŽISER
Kurba in režiser
Kurba in režiser

Predstava po motivih Lewisa Johna Carlina.

Režija: Janez Vajevec

Igrata: Gaja Višnar in Žiga Čamernik

Lili je prostitutka z nogami trdno na tleh, ki so jo neljube življenjske okoliščine prisilile v opravljanje te najstarejše obrti. Po napornem dnevu, ko se ura bliža že četrti zjutraj, si želi samo še nekaj uric spanca. Nič od tega. Na njena vrata namreč potrka stranka z nenavadno željo…

Vstopnina 7 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.441.057-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

oktober 2011
PTSČPSN
 
 
november 2011
PTSČPSN
 
 
december 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: