29. OKTOBER 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Dan D
DAN D

Koncert ob v okviru klubske turneje s predstavitvijo novih pesmi z novega singla "Jutranja" in novega albuma.

Skupina Dan D je po štirih letih od izida albuma Katere barve je tvoj dan tik pred predstavitvijo novega studijskega izdelka. Dolgo in težko pričakovani album končno podobo dobiva prav v teh dneh, prvi single z naslovom Jutranja pa bo na radijskih valovih še ta mesec. Ob tem se skupina odpravlja na klubsko turnejo, na kateri bodo predstavili pesmi z novega albuma.

Skupina je večji del svoje kariere preživela ravno v klubih in si želi svojo novo glasbo predstaviti ravno na tak, najbolj neposreden način. „V klubih ni blefiranja, nimaš se kam skriti, ljudje te gledajo tako v obraz kot pod prste in vsaka napaka se sliši,“ pravijo.
„Na velikih odrih sila ozvočenja, luči in množice velikokrat zakrije bistvo, na majhnem odru pa ni usmiljenja...". Ker gre za skupino prekaljenih glasbenikov, bo v tem neposrednem stiku s publiko brez dvoma v ospredju ravno njihova nova glasba.

Klubsko turnejo bodo pričeli 24.10. v Teatru Antona Podbevška v Novem mestu, kjer bodo koncert ponovili tudi dan kasneje.

V prestolnici nas bodo razveselili 29.10. (KUD France Prešeren) in 30.10. (Roxly). Celju bodo zvrhano mero novega ustvarjanja predstavili 31.10. (Plesni forum), turnejo pa nadaljevali 7.11. v Novi Gorici (Mostovna), 8.11. na Vrhniki (Zakon), 14.11. na Ravnah (Kompleks), 15.11. v ljubljanskem Ortu in zaključili 21.11. v Murski Soboti (MIKK).

Od zadnjega albuma skupine DAN D z naslovom "Katere barve je tvoj dan" je minilo 4 leta, vsi pa se jih spomnimo po odličnih singlih ČAS, VODA, POČASI, PLEŠEŠ, ROKE, LE NAPREJ in drugih prepoznavnih pesmih. Sodelovanje s Siddharto pri skladbi Voda/Male roke je bila lani ena najbolj predvajanih skladb, prejeli pa so tudi številne nagrade, med drugim nagrado glasbenih urednikov za album leta 2004, za skupino leta 2004 in 2005, za naj pevca leta 2004, pesem Počasi pa je prejela nagrado slovenskih radijskih postaj SRF za pesem leta 2005.

Vstopnina 12 €. Prodaja kart na dan koncerta od 19. ure dalje.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.540.838-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2008
PTSČPSN
 
oktober 2008
PTSČPSN
 
 
november 2008
PTSČPSN
 

POGANJA: