29. JULIJ 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Otvoritev festivala

OTVORITEV FESTIVALA na Prešernovem trgu - JAKOTOPIA (Avstrija) "Ples Feniksov", ulični spektakel.

FESTIVAL OPENING ON PRESEREN SQUARE - street performance.

Čarobni ulični spektakel velikanskih ptičev, ki nas bodo popeljali v pisani poletni Trnfest 2008!

A dazzling street spectacle of giant birds to lead us into the colourful summer of Trnfest 2008!

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Kud Idijoti

Koncert legendarnega hrvaškega punk benda KUD IDIJOTI.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Ciril Jazbec
S treh koncev objektiva - Ciril Jazbec - Moja zemlja

Otvoritev razstave fotografij.

Serija barvnih fotografij Cirila Jazbeca govori o odnosu med kmetom in njegova zemlja. Nastala je na zadnjem festivalu fotografije Fotopub v Novem Mestu (2008). Fotografije prikazujejo človekav povezavi z živo naravo, ki ga obdaja. Fotografije poskušajo biti objektivne in hkrati slikajo realno življenje kmeta. Nastale so med 22. in 25. 7. 2008 v okolici Novega Mesta.

200


200


200

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Trn foto 08

Natečaj za najboljšo fotografijo Trnfesta 08 / start of the photography competition..

galerija >>

[spremeni] FOTOGRAFSKI NATEČAJ »TrnFoto08«Galerija KUD France Prešeren v sodelovanju s poletnim festivalom TRNFEST 08 v okviru festivala pripravlja javni fotografski natečaj.

1. Fotografski natečaj bo potekal pod pokroviteljstvom TRNFESTA 08.

2. Natečaja se lahko udeležijo vsi obiskovalci festivala; tako amaterski kot poklicni fotografi iz Slovenije in tujine.

3. TEMA natečaja je TRNFEST 08: vse kar se dogaja v KUD France Prešeren v času festivala (dogajanje na odru, delavnice, zaodrje, obiskovalci ...).

4. Vsak obiskovalec lahko sodeluje z največ tremi fotografijami, posnetimi na določen dan na prireditvenem prostoru KUD France Prešeren. Fotografije pošljite po elektronski pošti na naslov [1], vsak dan do 12. ure. Fotografije, narejene v petek, soboto in nedeljo, lahko pošljete do ponedeljka do 12. ure. Način fotografiranja prepuščamo fotografu.

5. Poslane fotografije naj bodo opremljene z datumom dogodka in osnovnimi podatki avtorja (ime, priimek, naslov, telefon in elektronski naslov).

6. Velikost poslanih fotografij naj bo 13 x 18 cm ali 300 dpi, kar je enako 2048 x 1536 točke.

7. Med prispelimi fotografijami bomo v času Trnfesta 08 vsak dan izbirali po tri najboljše fotografije posameznega dogodka, jih razvili in nato razstavili v klubski sobi KUD France Prešeren, kjer bodo na ogled do 16. septembra 2008. Vse ostale si boste lahko ogledali na spletni galeriji festivala (www.kud-fp.si).

8. Ob koncu festivala bomo izbrali tri najboljše fotografije in jih nagradili. Za končno ocenjevanje fotografij bomo upoštevali tudi vse ostale fotografije, ki bodo poslane kasneje [ne na dan prireditve].

9. Vsak udeleženec osebno odgovarja za avtorstvo fotografij.

10. Dela, ki bodo prispela na natečaj, lahko organizator uporabi v predstavitvene namene festivala in so kot take last organizatorja.

11. Natečaja se fotografi udeležujejo na lastno odgovornost. Pri fotografiranju so dolžni spoštovati zasebnost ljudi.

12. Dela bo med festivalom ocenjevala strokovna komisija v sestavi Damjan Jermančič, Tadeja Kovač, Patrick Sunčan Stone, Janez Pelko, Veronika Saje in Bojan Okorn.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Soulless Crew

DJ program.

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.540.786-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

junij 2008
PTSČPSN
 
 
julij 2008
PTSČPSN
 
 
avgust 2008
PTSČPSN
 

POGANJA: