29. JANUAR 2016 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
UNANANA IN VELIKANSKI SLON Z ENIM OKLOM

UNANANA IN VELIKANSKI SLON Z ENIM OKLOM
igrana južnoafriška ljudska pravljica

premiera igrane predstave za otroke

Predstava traja 35 min, primerna je za otroke od tretjega leta dalje.


UNANANA IN VELIKANSKI SLON Z ENIM OKLOM
Igrana južnoafriška ljudska pravljica

Unanana in živali: Karin Komljanec
Ama in tolkala: Katja Komljanec Koritnik
glasba in besedila songov: Nebojša Pop‐Tasić
likovna podoba in izdelava: Katja Komljanec Koritnik
dramatizacija in režija: Karin Komljanec in Katja Komljanec Koritnik
Produkcija: Zavod Zofka in KUD France Prešeren, Ljubljana 2015.

Kratka vsebina:
Unanana zgradi kočo zase in za svoja mala otroka, dečka in deklico. Kočo postavi ob stezo, po kateri hodijo živali skozi gozd. Vsi pravijo, da je tam nevarno, Unanana pa se ničesar ne boji. Ko mora Unanana v gozd po drva, se otroka s sestrično Amo igrata na stezi. In res pridejo mimo afriške živali. Srečanja z Modrim pavijanom, Nežno antilopo in Drznim leopardom so prijetna in zabavna, toda po stezi prilomasti tudi stari Velikanski slon z enim oklom, ki je vedno slabe volje ... Kaj se bo zgodilo? Je Velikanski slon nevaren? Bo neustrašna Unanana le našla svoja lepa otroka?

Vstopnic ni. Prostovoljni prispevki so dobrodošli.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.423.192-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

december 2015
PTSČPSN
 
 
januar 2016
PTSČPSN
 
februar 2016
PTSČPSN
 

POGANJA: