28. SEPTEMBER 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Inštitut za afriške študije
UVELJAVITEV PREZRTEGA

Inštitut za afriške študije, center za raziskovalno, izobraževalno in zagovorniško dejavnost vas ob zaključku projekta Uveljavitev prezrtega vljudno vabi na okroglo mizo o prisotnosti kulture manjšin in ostalih neprivilegiranih skupin v slovenskem in širšem medijskem prostoru.

Poleg predstavnikov nevladnih organizacij bo na okrogli mizi sodeloval tudi Mag. Alexis Nshimyimana-Neuberg, direktor Radio Afrika TV na Dunaju in g.Herve Tchemeleu, direktor Lo'Nam das afrikanische magazin v Berlinu.

Namen projekta je uveljavitev prezrte kulture in umetnosti priseljencev iz afriških in bližnje vzhodnih držav v širši Slovenski javnosti ter usposobiti ciljno skupino za spremljanje, poročanje in aktivno participacijo v kulturno-umetniškem dogajanju Slovenije ter matičnih držav.

Projekt Uveljavitev prezrtega je financiran iz Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007-2013 razvojne prioritete, Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti, prednostne usmeritve Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpora njihovi socialni vključenosti. Namenska sredstva EU za financiranje projekta predstavljajo 85% celotnih upravičenih stroškov projekta in namenska sredstva slovenske udeležbe 15% celotnih upravičenih projekta.

Dodatne informacije o dogodku so na voljo na telefosnki številki 01/2410290 ali po e-pošti dberrahmoun@africanstudy.org.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.242.508-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

avgust 2012
PTSČPSN
 
 
september 2012
PTSČPSN
 
oktober 2012
PTSČPSN
 

POGANJA: