28. AVGUST 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Razstave
Naredi si mozaik

USTVARJALNA DELAVNICA CREATIVE WORKSHOP: Mali atelje: Naredi si mozaik - vodi Aleksandra Gruden.

Izdelava pisanih mozaikov iz kamenčkov, stekelc in drugega kreativnega materiala. Delavnice se lahko udeležijo otroci vseh starosti in tudi odrasli.

http://www.aleksandragruden.si

Vstop prost.
 
Emonska promenada
Emonska promenada 2011 - nedelja


Mednarodni ulični festival

EMONSKA PROMENADA 2011

na Emonski cesti od Mirja do Eipprove ulice
vsak dan od 25. do 28. avgusta
od 18. do 21. ure.

18:00 – 21:00
GUIXOT DE 8 (Katalonija): Interaktivna razstava recikliranih objektov / interactive exhibition of recycled objects
POTUJOČI KINOBALON (SI): Mini kino za otroke / mini cinema for children

18:00 Društvo BAOBAB (SI): Delavnica afriških plesov za otroke / african dance workshop

18:00 Pripovedno gledališče GDČ. BAZILIKE (SI): ZAČARANI ČAJNIK, lutkovna pravljica / fairy tale

18:30 MARIONETAS EN LIBERTAD (FR): NORČAVI KLOBUK, lutkovna predstava / puppet show

19:15 BIMBO TEATER (SI): GREMA SMUČAT, ulična predstava / street show

20:00 LA DUE E UN QUARTO (IT): BREZ ZOB, ulični performans / street performance

20:40 Compania ENGRANAJE (ARG): THERMAL INERTIA, artistični performans / artistic performance


SPREMLJEVALNI PROGRAM
vsak dan od 18. do 21. ure every day from 6 pm to 9 pm:


USTVARJALNE DELAVNICE HIŠE OTROK IN UMETNOSTI creative workshops
POTUJOČI KINOBALON mini cinema on the street
ARTISTIČNE DELAVNICE artistic workshops
GLASBENE DELAVNICE music workshop
PLESNA DELAVNICA dancing workshop
INTERAKTIVNE IGRE NA PROSTEM interactive games
UMETNIŠKA TRŽNICA art market
MOJSTRI SLOVENSKE OBRTI Slovene craftmanship
ŽIVALSKI VRT NA OBISKU zoo on the street

DRUŠTVO BAOBAB, ki ga zastopa Maša Kagao Knez, deluje na področju plesa, glasbe in gledališča. Društvo je osredotočeno na zahodnoafriško kulturo in usmerjeno k povezovanju le-te s sodobnim plesom, glasbo in gledališčem. Umetniški ustvarjalci, ki delujejo na različnih področjih kulture, želijo z ustanovitvijo kulturnega društva Baobab afriške plese, kot odrsko umetnost, ki je v zahodnem svetu že uveljavljena, približati domačemu prostoru. Znotraj konteksta afriške glasbe in plesa poskušajo najti svoj lastni izraz ter ostati zvesti afriški dediščini, kjer se v sožitju ritmov in gibov, plesalec in glasbenik združita v eno. Kulturno društvo Baobab organizira plesno-glasbeno izobraževanje, ki poteka v studiu Baobab, kjer se odvijajo različni plesni in bobnarski tečaji in delavnice, primerni tako za odrasle kot tudi za otroke.

http://www.baobab.si/

Pripovedno gledališče GDČ. BAZILIKE
http://www.bazilka.com
je avtorsko gledališče Katje Povše. Kot gospodična Bazilika poskuša predvsem čimbolj napeto in privlačno pripovedovati pravljice in druge zgodbe iz svetovnega izročila. Pravljice najprej izbere, izdela predmete ali lutko, izbere zvočno podlago in kot krpanko iz slišnega, vidnega in intuitivnega, sestavi “pravljično uprizoritev”.

Gospodična Bazilika se je vrnila iz oddaljenih dežel z novimi nenavadnimi pravljicami Japonske, Afrike in Indije. Pravljice hrani v zaboju polnem predalov, loput, gumbkov in okenc. V njem pa živijo še prepirljiva škrata tenguja iz Japonske, velikodušni kralj Vikram iz Indije in prebrisani pajek Kveku Anansi iz Afrike. Pravlljica je primerna za otroke od 4. leta dalje traja 40 minut

MARIONETAS EN LIBERTAD
http://marionnettes.pagesperso-orange.fr
»Univerzalna poetika ki deluje na principu iluzije in domišljije« Skupino sta ustanovila Martín in Florence Ahren v Argentini l.1985 in se l.2000 preselila v Francijo. Njune predstave so izrazito vizualne, brez besedil, ekspresija glasbe in gracioznosti marionet. Blizu pa jima je tudi teater objekta, pantomima in interakcija z občinstvom.

NORČAVI KLOBUK
Gospod Ploplo ima nenavaden stroj. Poleg tega, da je njegov dom, je stroj tudi tovarna in potovalnik. Ima tudi močan značaj in zelo visoko mnenje o sebi, kot čudežnem in fantastičnem stroju, navihan in poln nenavadnih idej se odloči, da se bo poigral s svojim gospodarjem Ploplom. takoj, ko se zjutraj Ploplo zbudi, mu stroj pogoltne njegov najljubši klobuk in najbolj noračva zabava se prične... BIMBO TEATER: GREMA SMUČAT
http://www.bimboteater.com

Bimbo Teater sta ustanovili slovenski gledališki in ulični ustvarjalki, Urška Mlakar in Alenka Marinič. Tandem je začel intenzivneje sodelovati z oblikovanjem likov Štefke in Poldke za televizijsko oddajo Štafeta mladosti (RTV Slovenija). Lika sta postala osnovni navdih za dve gledališki (Štefka in Poldka, Štefka in Poldka 2) in dve ulični predstavi (Grema na morje, Grema smučat). Predstave so doživele odličen odziv občinstva in zajele širok krog gledalcev.

LE DUE EN UN QUARTO http://www.ledueunquarto.it
Silvia Laniado in Martina Soragna sta ustanovili skupino l.2007 v Torinu. Obe plesalki z izkušnjami fizičnega teatra sta povezali telo animatorja in telo lutke in njuno gibanje. Tako sta ustvarili svojevrsten stil animacije in igre, ki se velikokrat reflektira v samoposmehovanju na komičen, pogosto burlesken način. Njun način komunikacije z lutko in občinstvom je svež in duhovit.

BREZ ZOB, brez besed in brez goriva se dva ljubka dojenčka v svojih vožičkih odpravita na svojo prvo avanturo, v katero povabita tudi mimoidoče... Predstava je dobitnica nagrade za najboljšo ulično predstavo Mention na “Festival Mirabilia 2010”. Na festivalu“Gianduia di pezza 2010” pa je prejela nagrado za najboljšo komedijo.

COMPANIA ENGRANAJE je bila ustanovljena l.2009 v Buenos Airesu. Dva artista je združila želja po ustvarjanju in potovanju po svetu. Po nekajmesečnih treningih in vajih je nastala njuna prva predstava s katero sta se uspešno predstvaila v Evropi in severni Ameriki.

Predstava Toplotna inercija je cirkuški šov, ki proizvaja energijo in na odru ponuja vse najboljše v zameno za aplavz in smeh. Gre za preprosto kupčijo, s katero vsak samo pridobi!
Compañia Engranaje sestavljata dva cirkusanta, ki prenašata energijo drug na drugega, jo proizvajata in širita z žongliranjem, akrobatiko, plesom, trapezom in diabolom. Med občinstvom iščeta človeško toplino, jo dvigneta do vrhunca in jo nato spustita v okolje. To je Toplota inercija!
Dva preprosta in karizmatična karakterja. Ona – dekle, ki leti, on – še zadnji romantik. Prostor, osupljiva struktura, elegantna oblačila, privlačna glasba in izjemna tehnika. Toplotna inercija skozi vse to spreminja ulico v cirkuški šotor.
http://www.engranajecirco.com.ar

Vstop prost.
 
Trnfest
Razstave
Mr. MARTIN

PRIPOVEDOVALSKI PERFORMANS Mr. MARTINA Mr. MARTIN'S STORY-TELLING PERFORMANS oziroma vodstvo po razstavi Izrazi svoje upanje Show your hope.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Bambi Molesters

KONCERT CONCERT: Bambi Molesters (HR) - surf rock

Dalibor Pavičić (kitara) in Dinko Tomljanović (kitara) sta zasedbo Bambi Molesters ustanovila leta 1995. Ko sta pridobila ritmično sekcijo, ki jo sestavljata Lada Furlan Zaborac (bas) in Hrvoje Zaborac (bobni), so pesmi za svoj prvenec Dumb Loud Hollow Twang iz leta 1997 posneli v samo treh urah. Zasedba je že v svojem zgodnjem obdobju izoblikovala sebi lasten zvok – hreščeča ritmična kitara se prepleta z energično vodilno melodijo, odigrano s kar največjo natančnostjo, medtem ko bas in bobni podlagajo silovito osnovo. Vendar pa zasedba kljub svoji tehnični prefinjenosti ni nikoli pozabila, da si glasba le z dušo lahko utre pot pod kožo.
Kvartet že od samih začetkov deluje kot enota, ki jo poganja njena ljubezen do obskurnega panka iz šestdesetih, pa tudi zgodnjih soul in afriških ritmov – do glasbe, ki jo je bilo na rodnem Hrvaškem izjemno težko najti. A takoj ko so začeli z nastopi v živo, se je v surferskih krogih (in izven njih) njihov ugled bliskovito razširil, kar je vodilo v nastope na tako oddaljenih lokacijah, kot je Wellington na Novi Zelandiji – kjer so glasbene trgovine bolje založene ... “Brezčasno kul!” so jih označili v reviji Rolling Stone, “Trenutno najboljši surferski bend na svetu,” je rekel Lux Interior iz zasedbe The Cramps ...

http://www.thebambimolesters.com
http://www.myspace.com/thebambimolesters

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Slavnostni zaključek

SLAVNOSTNI ZAKLJUČEK TRNFESTA OFFICIAL CLOSING OF TRNFEST.

TrnFoto 2011: zaključek fotografskega natečaja in razglasitev najboljših avtorjev closing of photography competition.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Nora Beti, Schejtan, Ludvik

DJ PROGRAM DJ SET: dresscode: industrial/fetish/gothic/cyber/black - HellEktro: Nora Beti, Schejtan, Ludvik.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.444.403-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2011
PTSČPSN
 
avgust 2011
PTSČPSN
 
september 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: