28. AVGUST 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Pantomimska delavnica

Seminar pantomime Michala Hechta (CZ) – gledališče brez besed / pantomime workshop.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Kraljična na zrnu graha

Lutkovna igrana predstavo H. C. Andresena v izvedbi ŠKUC GLEDALIŠČA / ŠKUC THEATRE(Slo): Hans Christian Andersen "The Princess and the Pea" – children's play with puppets and actors.
Predstava je namenjena otrokom od tretjega do sedmega leta starosti oziroma drugega razreda devetletke.

Kraljevič neuspešno išče Kraljično za ženo. Očeta kralja, ki bi želel predati svoj prestol, pa krona že močno žuli. V neki nevihtni noči na grajska vrata potrka premočena deklica, ki zase pravi, da je kraljična in prosi za prenočitev. Bistroumna kraljica, kraljevičeva mati, pa pod vse žimnice in pernice na katerih naj bi spala deklica položi zrno graha. To naj bi namreč pokazalo, če je kraljična res prava. Po za deklico naporni noči brez spanca se izkaže, da je Kraljična res prava, saj le prava Kraljična začuti zrno graha skozi dvajset žimnic in dvanajst pernic.
Predstava je namenjena otrokom od tretjega do sedmega leta starosti oziroma drugega razreda devetletke.

The prince is looking for a princess to be his wife. His father the king has a sore head from wearing his crown and would like to surrender his throne to his son. One stormy night there is a knock on the castle door. Standing on the doorstep is a girl, soaked to the skin, who says that she is a princess and asks if she can stay the night. The clever queen – the prince's mother – prepares a bed for the girl, but underneath all the mattresses and eiderdowns she places a pea. This is to prove whether she really is a princess. The girl passes a sleepless night tossing and turning, thus proving that she is a real princess, for only a real princess would feel a tiny pea through twenty mattresses and twelve eiderdowns.
The show is aimed at children between three and seven.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Ustvarjamo iz gline

Ustvarjalna delavnica Hiše otrok in umetnosti / clay modelling.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Proti rasizmu V

Kratki filmi AGRFT / OPEN AIR CINEMA »Against the rasism«: short film from AGRFT/Slovenian Film Academy

To je Slovenija - Urša Menart, 2007, 14`30``
Proti oknu - Barbara Zemljić, 2007, 16`05``
Zadoščenje - Maja ©est, 9`53``
Entre Potes - Grega Andolšek, Ivan Tobalina 9`22``
Dedek Mraz - Darko Sinko, 2007, 15`

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Koncertni maraton RŠ

Radio Student concert marathon.

PSIHIATRIJA (Bistrica ob Sotli)
ZIRCUS (Slovenj Gradec)


ZIRCUS: Aleš Gangl (vokal, programiranje, mastermind)
Max Gregor (kitara)
Uroš Bračič (bobni)

Obstajata le dve vrsti glasbe. Dobra in slaba. Dobra glasba pa ima to dobro lastnost, da navdihuje, sili k razmišljanju, podira in na novo postavlja družbene norme ter vabi medse vse voljne ustvarjanja in svobodomiselne ljudi. *ZircuS* se je rodil leta 2004. Živi v garaži in zažari na odru. Ni omejen z glasbenimi žanri. Je zbiratelj glasbe in filmofil. Opazi in pokaže stvari, ki jih drugi ne. *ZircuS* bo razvajal vaša čutila. *ZircuS* je tretje bitje z leve v prajuhi.



PSIHIATRIJA:
O nastanku smo že sanjali kot še člani drugih bendov, predvsem zaradi želje po drugačnosti in smo iz besed prešli na dejanja neko nedeljo septembra 2006, ko smo se na prvih vajah dobili Valentin (bobni), Damjan (kitara) in Robert (bas). Začeli smo z ustvarjanjem instrumentalne avtorske glasbe. Ker smo trije, in ker smo vsi globoko v sebi »norci«, smo skupino poimenovali Psihiatrija...in v zaprtem oddelku te »ustanove« je poleti 2007 nastal demo posnetek. Glasba izvira iz naše notranjosti, v njej pa se odraza naša glasbena in osebna identiteta. V njej je slišati različnih vplivov, ker pa je instrumentalna pa pusti vsakemu poslušalcu proste misli pri doživljanju slišanega.

Vstopnine ni!



Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.459.453-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2008
PTSČPSN
 
 
avgust 2008
PTSČPSN
 
september 2008
PTSČPSN
 

POGANJA: