28. MAJ 2016 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Festival Rezistenca 2016

Študentsko društvo Iskra vas vabi na (sedaj že tradicionalno!) 2. Rezistenco: festival teorije, kulture in špasa. Letos bomo najbolj perečim in družbeno aktualnim vprašanjem namenili kar dva dneva. Osrednje področje oziroma rdeča črta vsebinskega dogajanja so družbene transformacije – kritika obstoječih institucij in artikulirana alternativa. Istočasno, ko si kapital vse intenzivneje podreja družbo po celem svetu, se rojeva tudi upor. Kaže se v radikalni kritiki obstoječega sistema in v artikulaciji ter dejanski materializaciji posameznih alternativ.

15:00–16:30 Prostitucija – pravo, pravice in pravičnost (panelna razprava o prostituciji)
16:45–18:00 Dominantni in alternativni mediji danes (predavanje Jožeta Vogrinca o medijih in poročanju)
18:15–20:00 Kje je naš prostor? (panelna razprava o avtonomnih nekomercialnih prostorih)
20:00 Večerja
20:30 Nujnost poezije (razprava in branje poezije)

Spremljevalni program:
14:00–20:00 Otroške delavnice

Glasbeni program (22:00–02:00):
Martin Krauser
Tovariš Strmoglavljen Olfamož
Jani Kovačič
Black Barracuda
Haiku Garden
Futurski
DJ program

Tako smo letošnjo Rezistenco zastavili podobno – preko razprav in predavanj bomo naslovili kritiko na obstoječe institucije ter predstavili razne alternativne projekte, ki se izvajajo širom Slovenije. Seveda bo sledil še kulturni in glasbeni del, v spremljevalnem programu pa bo z delavnicami poskrbljeno tudi za otroke. Vstop na festival je brezplačen, medtem ko bomo za glasbeni del pobirali prostovoljne prispevke, da pokrijemo stroške prostora. Vsi nastopajoči se honorarju odpovedujejo.

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.432.148-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

april 2016
PTSČPSN
 
 
maj 2016
PTSČPSN
 
 
junij 2016
PTSČPSN
 
 

POGANJA: