28. JUN. -4. JUL. 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | ta teden | >> |

[spremeni] SREDA, 29.6.2011

 
Razstave
Matej Štalcer
Pouličniki

Odprtje razstave črnobelih fotografij Mateja Štalcerja "Pouličniki". Na razstavi avtor predstavlja nekaj trenutkov ujetih na festivalih uličnega gledališča Ana Desetnica v Ljubljani med leti 2000 in 2010.

Na otvoritvi se bo predstavila 2. generacija ŠUGLe (Šole uličnega gledališča) s sklopom krajših in daljših uličnih točk in nastopov, ki so jo za konec dvoletnega programa izobraževanja pripravili gojenci druge generacije Šole uličnega gledališča za mlade umetnike. Nastopili bodo: Jakob Bergant, Erika Borštnar, Neža Dali, Nina Jesih, Ana Klemenčič, Aljaž Klemenčič, Tina Umer, Tea Vidmar, Polona Prosen in Rada Kikelj."

Razstava je del spremljevalnega programa in hkrati otvoritev festivala uličnega gledališča ANA DESETNICA 2011.

www.anamonro.org

Vstop prost.

[spremeni] PETEK, 1.7.2011

 
Sodelovanja
Center eksperimentov Koper
ČudaLuža

Lutkovno - igrana predstava s fizikalnimi poskusi.

ČudaLuža je predstava o fiziki, o vodi, o čarih pometanja in potapljanja. Luža je morje med dlanmi. Morje je prostranost polna ugank. Ga. Bara in g. Paskal si obetata poležavanje na plaži brez kakršnihkoli skrbi ... pa ju mali nesporazum postavi pred izziv, da izpodrineta tekočino in prideta vodi do dna.

Vstop prost.
 
Sodelovanja
Ana Desetnica
Hotel Rak

TRUKITREK(ŠPA)"Hotel Rak/Hotel Crab"
Lutkovna predstava/puppet performance.

Vstop prost.

[spremeni] SOBOTA, 2.7.2011

 
Sodelovanja
Ana Desetnica
Hotel Rak

TRUKITREK(ŠPA)"Hotel Rak/Hotel Crab"
Lutkovna predstava/puppet performance.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.432.198-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

maj 2011
PTSČPSN
 
 
junij 2011
PTSČPSN
 
 
julij 2011
PTSČPSN
 

POGANJA: