27. AVGUST 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Razprodaja Kapitala

GLEDALIŠČE THEATRE:
Zavod Federacija "Razprodaja Kapitala" (SI) – prodajna predstava sales performance

Kapital Tina in Gregor koreografirata skupaj, plešeta in skozi ples koncipirata na sami predstavi. Ker je več Tin in več Gregorjev, to ni samo duet, ampak gneča. Uporabljata vse, kar je na dosegu. Tako tisto, kar nam je najbližje, kot tisto, kar nam je najbolj oddaljeno. Prvine plesa krožijo po nas kot dobrine, kot oseba, ki pogleda globlje, da lažje pride na površje. Nadenemo si pretkano premišljeno izmišljena imena, da bi preprečili kakršnokoli prepoznanje v tem kroženju. In zakaj potem avtorja obdržita svoji imeni? Iz navade, čisto iz navade. Da se v zameno za to naredita še toliko bolj neprepoznavna.
Plesna predstava Kapital avtorjev Tine Dobaj Eder in Gregorja Kamnikarja je bila povabljena na Brisbane Festival v Avstraliji. Festival krije dobri dve tretjini stroškov, tretjo tretjino morata ustvarjalca zbrati sama. Poleg običajnih postopkov pridobivanja sredstev, sta se odločila tudi za neposredno prodajo kapitala predstave Kapital.

Koreografija in ples: Tina Dobaj Eder, Gregor Kamnikar
Scenografija: Maja Rijavec
Glasba: Samo Pečar
Oblikovanje svetlobe: Andrej Hajdinjak
Strokovni sodelavki: Petra Veber, Barbara Novak
Producentka: Ksenija Kaučič
Produkcija: Flota, zavod, Murska Sobota
Koprodukcija: Flota Ljubljana, Ops! zavod Ljubljana, Plesna Izba Maribor, Plesni Teater Ljubljana

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Andrej Rozman Roza
Zaničniško odmaševanje

GLEDALIŠČE THEATRE:
Andrej Rozman Roza "Zaničniško odmaševanje" (SI) – gledališko-verska ceremonija theatre-religious ceremony

Zaničniško odmaševanje je gledališki projekt, ki nosi vse potrebne elemente prireditve verskega značaja. Ima podobo ceremonije, v kateri občasno in po želji s petjem in recitiranjem sodeluje tudi spodaj sedeče občestvo. Ceremonija se začne z obrazci zaklinjanja in posvetitve prostora in časa naši veri, nakar sledijo pesmi in pridige.

Nastopajo: Andrej Rozman – Roza, Goran Završnik, Juš Milčinski in Ana Marija Mitić.

Več o vsebini in idejnem konceptu lahko razberete z spletni strani
http://www.roza.si/urgenca/zanic.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Trnuljčica 2012 – SluziGuzi, Nati Kachi, J.ssr

DJ PROGRAM DJ SET: Plur predstavlja: Trnuljčica 2012 (Preko trnjev do zvezd) – SluziGuzi (Brejkschnitta), Nati Kachi (Urbano Pleme Soundsystem), J.ssr (Urbano Pleme Soundsystem) & gosti – dober bas seže v deveto vas!

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 12.604.308-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2012
PTSČPSN
 
 
avgust 2012
PTSČPSN
 
 
september 2012
PTSČPSN
 

POGANJA: