27. MAREC 2016 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Andrej Rozman Roza
Še preden bo poldne spet ob enih

Pomladansko zaničniško odmaševanje z razglasitvijo Kuda za zaničniško svetišče, namenjeno kultivaciji občestva, pospeševanju uporabe jezika ter strpnosti in solidarnosti.

V ta namen bo naša verska doktrina razširjena. Še zmeraj bomo verjeli, da je v Sloveniji možen ničodstoten davek na vse proizvode, ki širijo temelj slovenske države, slovenski jezik. Po novem pa bomo verjeli tudi v to, da sta na Zemlji možna tako ničodstotno onesnaževanje okolja kot tudi ničodstotna revščina. Odmaševanje pod naslovom „Končan je post – zdej pa dost!“ bo zagnalo redna tedenska srečevanja pred Zaničniškim svetiščem KUD France Prešeren in v njem.

Nič kot točko ravnotežja med nasprotnima stranema bomo s peto in govorjeno besedo od zdaj naprej slavili vsako nedeljo opoldne, ko je sonce na sredini med vzhodom in zahodom najvišje na nebu. Ker bo letošnja velika noč krajša za uro, ki nam jo bodo ob dveh ponoči vzeli in nam jo brez obresti vrnili šele čez pol leta, bo sonce v nedeljo, 27. marca, na svoji središčni točki šele ob enih. Da bo takrat skupaj s soncem na najvišji točki tudi naše odmaševanje, se bomo zbrali že „opoldne“ po poletnem, „varčevalnem“ času, simbolu ujetosti naše družbe v pravila, ki nam grenijo tisto najpomembnejše, zaradi česar živimo, naše življenje.

Andrej Rozman Roza, kenguru

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.420.963-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

februar 2016
PTSČPSN
 
marec 2016
PTSČPSN
 
 
april 2016
PTSČPSN
 
 

POGANJA: