27. FEBRUAR 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Legebitra
Pogovor o feminizmu

Vabljeni na pogovor o feminizmu in na predstavo Transformatorjev "Ljubezen premaga vsakogar".

V moderiranem pogovoru bomo skušali preseči samoumevnosti binarne delitve ljudi na moške in ženske, zamajati ženske temelje feminizma in v ospredje postaviti množico različnih identitet.

Pogovoru bo sledila predstava Transformatorjev, glasnikov aktivistično-artistične drže z naslovom "Ljubezen premaga vsakogar".

Zgodba je kirurško obdelana s tehniko forumskega gledališča, ki z odprto formo zareže v zgodbo takoj po zapletu, nato pa triumfalno odvrže haljo neomejenih razsežnosti, ki pasivnega gledalca spremeni v aktivnega reformatorja igre. Kostumi iz 18. stoletja in spogledovanje z ‘romani za ženske’ gledalkam pomagajo zavreči navidez klišejsko zgodbo, ki kaže na subtilno brezčasnost vsiljenih družbenih norm. Gledalci dobijo občutek varne časovne distance in zapletu dodajajo svoje izkušnje, nove vsebine in akterje, ki represivne elemente predstave nadomestijo z emancipatornimi.

Dogodek sodi v okvir LGBT meseca zgodovine, ki je del evropskega projekta »Engaging Hearts and Minds, Changing Attitudes«, ki ga Društvo informacijski center Legebitra izvaja v sodelovanju z: LGBT Youth Scotland s Škotske, Accept iz Romunije in Iniciativo Inakost s Slovaške.

Projekt se izvaja od podpori Evropske komisije, Direktorata za pravosodje, svobodo in varnost v okviru programa Temeljne pravice in državljanstvo. Vsebina dokumenta ne odraža nujno mnenj in stališč Evropske komisije.

Projekt sofinancira Urad za mladino pri Mestni občini Ljubljana.

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.428.700-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

januar 2012
PTSČPSN
 
 
februar 2012
PTSČPSN
 
 
marec 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: