26. SEPTEMBER 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Reverse engineering
General Musashi

Koncertna predstavitev prvenca domačega rock benda.

Bend nastane leta 2003 v Ljubljani. Takrat si nadenejo tudi ime, vendar pa se sedanja zasedba ustali šele leto dni kasneje. V začetku 2006 v živo posnamejo izvrsten demo izdelek z devetimi avtorskimi pesmimi. Nato se njihova pot strmo vzdigne. Nastopijo na več koncertih: Vičstock, Škisova Tržnica, Orpheum (Graz), Trnfest, kjer navdušijo s samozavestnimi in kvalitetnimi nastopi. Avgusta 2006 zmagajo na natečaju Reverse Engineering in za nagrado dobijo brezplačno snemanje in izdajo ploče.

Medtem skupina posname že drugi demo posnetek s sedmimi novimi pesmimi, septembra 2008 pa pri založbi KUD France Prešeren izide njihov prvenec. Glasba je razgibana in kvalitetna, nikoli dolgočasna. V njej se prepletajo blues, rock v maniri ZZ Top, funk ter boogie, pri vsem tem pa obdrži svojo trdo podlago. Kitarist navdušuje s slide kitaro, toplimi boogie podlagami in odličnimi soli, ritem sekcija se prvovrstno navezuje v skupni groove z walking bass linijami, pevec pa vse skupaj lično zapakira v »General Musashi music«.
Skratka, nekaj novega na tej glasbeni sceni.

General Musashi so:
Jernej Škrabec - vokal
Mišo Drobež - kitara
Matej Tekavčič - bas
Miha Fridrich - bobni

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.298.448-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

avgust 2008
PTSČPSN
 
september 2008
PTSČPSN
 
oktober 2008
PTSČPSN
 
 

POGANJA: