26. AVGUST 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Trnfest
Kaligrafija

USTVARJALNA DELAVNICA CREATIVE WORKSHOP:
art:tečaji: Kaligrafija Calligraphy – vodi Andreja Čeligoj.

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Dekadent

KONCERT CONCERT:
Dekadent (SI) – avantgardni avant-garde black metal

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Saund!

GLEDALIŠČE THEATRE:
KD Priden možic "Saund!" (SI) – improvizacijska miniaturka improvisation theatre

Ste se kdaj spraševali, zakaj se nas filmi včasih bolj dotaknejo kot resnično življenje? Dogajanje na velikem platnu nas prilepi na stol in v tistem trenutku res verjamemo, da bo konec sveta, da je človeštvo res potovalo na Mars, da je Jose Armando še vedno do ušes zaljubljen v Esmeraldo, in zares začutimo Bambijevo žalost, ko mu umre mamica, ter bolečino udarcev, ki Rockyju z vsakim zadetkom še bolj zmaličijo obraz. Veste v čem je ... trik? V zvočni kulisi. V resničnem življenju v ozadju žal ne slišimo Barryja Whita, ko osvajamo mladenke, našega poljuba ne sinhronizira mečkanje paradajzev in nikoli zares ne slišimo popolne tišine, ko dosežemo vrh Triglava ... vedno se namreč najde kak glasen pijanec. Ali pa ptič. Ali pa pijan ptič.

Goran Završnik in Juš Milčinski iz KD Priden možic se v improvizacijski miniaturki Saund! poigravata prav s tem – z zvoki, glasbo, šumi in ptičjim petjem. Vsak zvok bo inspiracija za naslednji prizor, temelje predstave pa bodo s svojimi predlogi postavili gledalci. Predstava je namreč popolnoma improvizirana!

Vstopnine ni!Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.444.172-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2012
PTSČPSN
 
 
avgust 2012
PTSČPSN
 
 
september 2012
PTSČPSN
 

POGANJA: