26. AVGUST 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Emonska promenada
Emonska promenada 2011 - petek


Mednarodni ulični festival

EMONSKA PROMENADA 2011

na Emonski cesti od Mirja do Eipprove ulice
vsak dan od 25. do 28. avgusta
od 18. do 21. ure.

18:00 - 21:00
GUIXOT DE 8 (Katalonija): Interaktivna razstava recikliranih objektov / interactive exhibition of recycled objects
POTUJOČI KINOBALON (SI): Mini kino za otroke / mini cinema for children

18:00 Lutkovno gledališče ZAPIK (SI): O LISICI IN GRDINI, lutkovna predstava / puppet show

18:30PETER KUS (IT): ORKESTER IZVIRNIH INŠTRUMENTOV, otroški koncert in glasbena delavnica / children concert and music workshop

18:40 ARTISJOK TEATER (D): PTIČ, ulična interakcija / street interaction

19:15 PIKI TEATER (SK): PASKUDARIUM – Muzej otroških lumpov, lutkovna predstava / puppet show

20:00 ZAVOD BUFETO /SI/ : MINI CIRKUS BUFFETTO, cirkuška predstava / circus show

20:40 ARTISJOK TEATER (D): POČITNICE, lutkovna enodejanka/ puppet one-act play


SPREMLJEVALNI PROGRAM
vsak dan od 18. do 21. ure every day from 6 pm to 9 pm:


USTVARJALNE DELAVNICE HIŠE OTROK IN UMETNOSTI creative workshops
POTUJOČI KINOBALON mini cinema on the street
ARTISTIČNE DELAVNICE artistic workshops
GLASBENE DELAVNICE music workshop
PLESNA DELAVNICA dancing workshop
INTERAKTIVNE IGRE NA PROSTEM interactive games
UMETNIŠKA TRŽNICA art market
MOJSTRI SLOVENSKE OBRTI Slovene craftmanship
ŽIVALSKI VRT NA OBISKU zoo on the street

LUTKOVNO GLEDALIŠČE ZAPIK: O LISICI IN GRDINI
http://www.zapik.org
V slovenskem lutkovnem prostoru ima gledališče ZAPIK posebno mesto. Odlikujejo ga preprostost, neposrednost in topel stik z malimi gledalci. Predstave Jelene Sitar in Igorja Cvetka so igrive. Gledalci niso le nemi opazovalci dogajanja na odru, ampak se vanj aktivno vključujejo. V estetskem smislu prisegata na izvirnost in minimalizem. Velikokrat posežeta po tematiki iz slovenskega ljudskega izročila, njune predstave so glasbeno in likovno bogate. Za svoje delo sta prejela že mnogo nagrad.
Rezijansko pravljico o Grdini, ki se vseli v lisičjo hiško in noče ven, Jelena in Igor igrata na svojem namiznem odru že dobro desetletje. Kljub temu je predstava, tako kot pravljica, sveža in igriva. Zraven Igor imenitno igra (oprostite: citira) na violino (oprostite: citiro), Jelena pa ga spremlja na čelo (oprostite: bunkulo). Tudi gledalci za hip postanejo Rezijani in po rezijansko zaplešejo.

PETER KUS: Orkester izvirnih inštrumentov
Koncert, na katerem glasbenika Peter Kus in Andrej Žibert uporabita množico najrazličnejših nenavadnih glasbil, ki jih poslušalci na koncertu vidijo večinoma prvič. Med inštrumeni so litofon, hupafon, balonski bas, pipofon, cevni bobni, plozivni aerofon, zveneče plastenke, in številni drugi. Glasbenika v prepletu zanimivih in dinamičnih skladb občinstvu pokažeta, kako je mogoče zvoke izvabiti tudi iz običajnih predmetov, ki ležijo okoli nas, ter z njimi ustvarjaA glasbo.

Koncert traja 45 minut in se nadaljuje z delavnico, na kateri udeleženci izdelujejo preproste, vendar dobro zveneče inštrumente iz materialov, ki so široko dostopni: iz slamic, jogurtovih lončkov, balonov, PVC cevi, plastenk, lasnic, koščkov lesa ipd. Med inštrumenA so preprosta oboa, balonska flavta, balonski didjeridoo, žvižgač, brnivka, pojoča plastenka, kalimba, itd.

ARTISJOK TEATER je 2008 je ustanovila Anke Scholz, igralka in lutkarica, ki je že od leta 1994 nastopala v različnih lutkovnih gledališčih. Tokrat se je odločila za solistično pot. Artisjok gledališče naj bi bilo odprt prostor za ideje in nove perspektive lutkovnega medija, ki jih Anka uresničuje ob pomoči zunanjih sodelavcev, režiserjev, likovnikov in glasbenikov. Anke Scholz je sodelovala na mednarodnih festivalih v Belgiji, Franciji, Nizozemski, Švici, Sloveniji in na Portugalskem.
PTIČ: interaktivna pohodna predstava z 2 m visokim ptičem, ki komunicira z mimoidočimi. Na hrbtu mu sedi majhen kričav možic. Le kdo zdaj koga pelje naokrog?
POČITNICE: lutkovna enodejanka brez besed. Ženska leži na plaži na soncu. Pred njo so mirne počitnice brez stresa. Veseli se drobnih trenutkov sreče. Na žalost pa ji žoga pade v vodo in usoda se poigra z njo...

http://www.artisjoktheater.de

PIKI TEATER: PASKUDARIUM
http://www.piki.sk/
Teater Piki je eno najvidnejših slovaških gledališč za otroke, stalen gost mnogih mednarodnih festivalov in dobitnik tevilnih nagrad. Lubomir Piktori in Katarina Aulitsova, diplomanta praške Akademije za gledališče in lutkovno umetnost, sta svojem značilnem komunikativnem slogu ustvarila vrsto nepozabnih predstav po svetovno znanih literarnih predlogah (Pika ogavička, Veliki dobrodušni velikan ...). Paskudarium je nenavadni muzej, ki ga ustanovil profesor Samojedi, kjer se predstavljajo male in velike lumparije nevzgojenih otrok in strašev, ki njihovo obnašanje podpirajo. tako spoznamo razvajene in lene otroke, otroke, ki se bašejo s hrano ali vrtajo po nosu, profesor nas tudi na zabaven način pouči, kako lahko merimo neubogljivost...


MINI CIRKUS BUFFETTO
http://zavodbufeto.com/
Zavod Bufeto sta ustanovila Natalija in ravil Sultanov, diplomanta ruske visoke šole in je edina profesionalna ustanova, ki v Sloveniji goji in razvija klovnovsko gledališče – sintezo klovnade, cirkusa in gledališča.Z zlitjem cirkuško-klovnovskih veščin in dramaturških pristopov rahlja okvire tako klasičnega dramskega gledališča kot tudi tipičnega cirkuškega šova. Z univerzalnim klovnovskim jezikom kot radoveden otrok odkrivajo svet na samosvoj način, mimo logike odraslih in njihovih sistemov.

Vstop prost.
 
Trnfest
SAŠA TABAKOVIČ in DAMAR

KONCERT: Saša Tabaković in skupina Damar (SI) - etno.

Igralec ljubljanske SNG Drame Saša Tabaković (vokal), skupaj z novonastalo etno skupino Damar (Milan Bijeljac - kitara, Katarina Šetinc - violina, Dejan Erceg - harmonika, Budimir Babić - bas in Boris Šprajc - bobni), nadaljuje in nadgrajuje glasbeno izročilo narodov Balkana. Repertoar obsega bosanski sevdah, romske pesmi, makedonske napeve, bolgarska ora, pa tudi starogradske in slovenske ljudske (istrske, uskoške). Glasbeniki v priredbe radi virtuozno vtkejo primesi rock'n'rolla, swinga, romance, da bi "kafanskemu vzdušju" dodali pridih urbanega utripa. Beseda "damar" v bosanskem jeziku pomeni telo, ki pulzira - zato na koncertu lahko pričakujete živ, komunikativen nastop s pristnim veseljem do glasbenega muziciranja!

Skupino Damar sestavlja 6 članov:
Boris Šprajc - bobni
Budimir Babić - bas kitara, spremljevalni vokal
Milan Bijeljac - akustična kitara, spremljevalni vokal
Katarina Šetinc - violina
Dejan Erceg - harmonika
Saša Tabaković - glavni vokal

http://www.youtube.com/watch?v=KMlKm-ruT6o

Vstopnine ni!
 
Trnfest
Forceback, Nitz, SINI

DJ PROGRAM DJ SET: IDM/electro/techno - Omega: Forceback (Bio-Mechanics), Nitz (Synaptic), CИHИ (PZZ).

Vstop prost.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.444.364-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

julij 2011
PTSČPSN
 
avgust 2011
PTSČPSN
 
september 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: