26. APRIL 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sodelovanja
Beltinfest 2012
BELTINEFEST 2012: AVVEN, OGANJ, CRUADALACH, BREZNO

BELTINEFEST 2012: mednarodna turneja 4 skupin: AVVEN(Slo), OGANJ (Cro) CRUADALACH (Cz) in BREZNO (Slo) iz 4 različnih držav letos tudi v Kudu France Prešeren.

http://www.facebook.com/events/244896808930070/?ref=ts

AVVEN (Slo)
Ko se prižgejo luči, ko zahrumijo kitare in se zasliši prvinski zvok ljudskih glasbil, se znajdete v viharju energije na krovu ene najboljših slovenskih "LIVE" skupin. Avven vabijo v svojo deželo fikcije, fantazije, pravljic in čudežev, prav k izviru njihovega navdiha. Skupina trenutno predstavlja svoj drugi avtorski album Kastalija, ki priča o popolni predanosti glasbi, Avven pa zanj zagotavljajo, da je še bolj energijski, našpičen in še bolj zabaven od svojega predhodnika. Pripravite vse potrebno za pot, morda se ne boste želeli vrniti nazaj...

www.avven.com
www.facebook.com/avvenband
www.youtube.com/avvenband

OGANJ (Cro)
Povsem nova zagrebška atrakcija je nastala na osnovi uspešne hrvaške skupine Stribog. Po odhodu iz te skupine sta pevka Ane in klaviaturist Robert začutila prvinsko potrebo po ustvarjanju nove glasbe, in zagorel je Oganj! Mitologija, fantazija ter folkora balkana zažari v prepletu z emocijami ter osebnimi izkustvi in pričara atmosfero, ki jo boste še dolgo nosili s seboj. Oganj!
www.facebook.com/oganjband

CRUADALACH (Cz)
Na naše koncertne odre se že drugič vračajo prvaki češkega folk metala Cruadalach, ki so pred kratkim izdali svoj prvi avtorski album »Lead – not follow!«. Skupina črpa navdih iz srednjeveške glasbe in keltskega sveta, metal osnova pa se mnogokrat prepleta s punk/HC ter predvsem folklornimi vplivi. Pod taktirko karizmatičnega frontmana Jana Vrobla so Cruadalach pripravljeni da zavzamejo oder Pekarne!

www.cruadalach.com
www.facebook.com/cruadalach

Vstopnina 10 €, z rezervacijo na info@avven.com 7 eur.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.410.699-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

marec 2012
PTSČPSN
 
 
april 2012
PTSČPSN
 
 
maj 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: