26. NOVEMBER 2011 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Sobotaže zmaja Franceta
Peter Kus
ZGODBE GLOBOKO IZ GOZDA

Premiera glasbene pravljice Petra Kusa "Zgodbe globoko iz gozda".

Predstava je primerna za otroke od 5. leta dalje in traja 30 minut.

Ježek živi v gozdu in ima najboljšega prijatelja, medvedka. Skupaj raziskujeta gozd, opazujeta naravo, nenavadne gozdne pojave in srečujeta druge živali... V glasbeni pravljici bodo kot glasbeni instrumenti oživele gozdne rastline, deli dreves, korenine, gozdni sadeži in drugi v naravi najdeni objekti, na katerih bodo glasbeniki in igralci izvajali glasbo v živo.

Avtor Peter Kus je skladatelj in glasbenik, ki se zadnja leta posveča ustvarjanju avtorskih predstav. V njih raziskuje mejna področja lutkovnega gledališča, posebej njegovo povezavo z glasbo (predstave Črna kuhna, Tristan Vox, Glas, Kralj prisluškuje in Izgubljeni ton) in videom (predstava Pojoči grad). Pomemben del njegovega ustvarjanja so izvirni glasbeni instrumenti ter njiihova uporaba v gledališču.

Tudi glasbena pravljica Zgodbe globoko iz gozda na poseben, pripovedni način, nadaljuje raziskovanje te smeri avtorjevega ustvarjanja. Osrednja ideja je tokrat ustvariti zveneče »gozdno gledališče«, ki je v materialnem smislu organsko zgrajeno iz predmetov narave. V njem kot glasbeni instrumenti oživijo gozdne rastline, deli dreves, korenine, gozdni sadeži in drugi v naravi najdeni objekti. Na njih trije glasbeniki in igralci izvajajo glasbo. Projekt raziskovanja glasbenega gozdnega gledališča bo avtor zaključil prihodnje leto, z uprizoritvijo eksperimentalne lutkovne predstave.

Vsebinsko izhodišče glasbene pravljice so basni o malem ježku in njegovem najboljšem prijatelju medvedku. Živita v gozdu, ga skupaj raziskujeta, srečujeta druge živali, opazujeta naravo, gozdne pojave in sledita spremembam letnih časov. Skozi njun odnos in odzivanje na okolico, basni razkrivajo teme kot so prijateljstvo in zaupanje, samota, strpnost, občutljivost, čudenje nad svetom in veselje do življenja. Po poteh ježka in medvedka se otroci odpravijo na »pustolovščino življenja«, njegovih tegob, lepote in skrivnosti.

Idejna zasnova, glasba in glasbeni instrumenti: Peter Kus
Besedilo (po motivih basni Sergeja Kozlova): Peter Kus in Ajda Rooss
Izdelava glasbenih inštrumentov: Peter Kus, Darko Korošec
Oblikovanje gledališkega lista: Kaja Avberšek
Nastopajo: Miha Arh, Andrej Žibert, Peter Kus
Produkcija: Federacija
Partner: Maska Ljubljana
Projekt je finančno podprla Mestna občina Ljubljana.

Vstopnina 4,5 €. Abonmajska vstopnica 22,5 € – 7 vstopnic za ceno petih.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.441.056-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

oktober 2011
PTSČPSN
 
 
november 2011
PTSČPSN
 
 
december 2011
PTSČPSN
 
 

POGANJA: