26. NOVEMBER 2008 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
Jazznosti
Brizani Project

Etno jazz koncert.

Imer Traja Brizani je glasbenik, dodobra znan slovenski glasbeni javnosti. Rojen je bil leta 1958 v Prištini v družini Uke Brizanija, ki je ob tem času ustanavljal zabavno glasbeni orkester pri tamkajšnji radijski postaji. Podobno kot oče, katerega identitetne in profesionalne poti so nihale med romskimi koreninami in vsakodnevnimi stiki s pretežno neromskimi sosedi in sodelavci, ostaja tudi Traja Brizani razpet med Romi in Neromi, zavezan predvsem glasbenemu poslanstvu. Po eni strani si glede na romsko poreklo in avtorstvo pesmi v romščini prizadeva izboriti prostor med Romi, po drugi strani pa si vztrajno zagotavlja ustrezno mesto med jazz glasbeniki na Slovenskem. Je zagnan posameznik, ki se zaveda pomena glasbene preteklosti, sedanjosti in prihodnosti neposrednega družinskega okolja. Poleg raznovrstnih glasbenih izkušenj na področjih komponiranja, prirejanja ter igranja bas kitare in inštrumentov s klaviaturo dokončuje študij muzikologije na ljubljanski univerzi.
Imerja Trajo Brizanija poznamo predvsem kot vodjo etno skupine Amala. Ob njej ga bomo tokrat spoznali v precej drugačni vlogi, kot utemeljitelja jazzovskega Brizani Projecta, etno jazzovskega ustvarjalca in bas kitarista, ki skuša povezati lastne balkanske romske etno korenine s sodobnejšimi jazzovskimi strujanji, predvsem s tistimi, ki spajajo jazzrockovske nastavke z latinom in sodobno balkansko romsko fuzijo (Laço Tayfa).

Člani tokratne postave Brizani Project so: Imer Traja Brizani (bas, klaviature, vokal), Igor Bezget (kitara), Žiga Kožar (bobni) in Adam Klem (saksofon).

Vstopnina 7 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 11.423.112-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

oktober 2008
PTSČPSN
 
 
november 2008
PTSČPSN
 
december 2008
PTSČPSN
 

POGANJA: