26. OKTOBER 2012 PROGRAM

KUD FRANCE PREŠEREN

| dan | teden | mesec | | << | danes | >> |
 
ŠILA
Gimnazija Poljane 2 : Gimnazija Bežigrad 1

Tekma Šolske impro lige med ekipama Gimnazija Poljane 2 in Gimnazija Bežigrad 1.

Vstopnina 2,5 €, obe tekmi 4 €.
 
ŠILA
Gimnazija Poljane 1 : Škofijska gimnazija

Tekma Šolske impro lige med ekipama Gimnazija Poljane 1 in Škofijska gimnazija.

Vstopnina 2,5 €.
 
Pesniški kabareti
SCOTT H. BIRam

Koncert ameriškega barda Scotta H. Birama.
»Če ne paziš te skurita oba, tako viski kot sveta voda.«

http://www.youtube.com/watch?v=bU22Yj732Ps&feature=related

Sem ter tja se pojavi glasbenik, ki igra muziko, da enostavno obstaneš in si rečeš: »To, to je tisto pravo, to je tisto kar iščem.« In Scott H. Biram je takšen glasbenik. To kar nam ponuja, je enkratna zmes »pravega« countryja, akustičnega bluesa stare šole in punka. Biram je »človek orkester«, »one man band«, ki svoje prepevanje, jodlanje, renčanje in tuljenje na živih nastopih spremlja z gibson kitaro model 59, ritem pa udarja z ozvočeno levo nogo. Preostalo opremo tega »človeka orkestra« pa predstavlja še čudaška kombinacija razbitih ojačevalcev in starih mikrofonov, povezanih s kupom prepletenih kitarskih kablov. Nastopal je z zelo različnimi znanimi izvajalci, od Hanka Williamsa III, Krisa Kristoffersona, Dalea Watsona, T. Model Forda, skupine Reverend Horton Heat in Hasila Atkinsa, do Nashville Pussy (predelavo njegovega komada »Raisin the Hell Again« so leta 2005 izdali tudi na plošči) in Misfits.

Biramova prva ljubezen je blues, takoj za tem pa: punk, metal, country, bluegrass, tejano in zydeco. Rodil se je in odraščal v ruralnem, prerijskem Black Land Prairie območju v Teksasu. Sam Biram pravi, da sta v glasbenem pogledu nanj najbolj vplivala Lightin' Hopkins in Doc Watson. Vse svoje otroštvo in mladost je bil v neposrednem stiku z bluesom. V srednješolskih letih je igral v punk bendu Thang, kasneje pa v dveh bluegrass zasedbah: Scott Biram & the Salt Peter Boys in Bluegrass Drive-By. V drugi polovici 90-tih pa je začel samostojno kot »one man band«.

Spomladi 2003 je doživel hudo prometno nesrečo – pri polni hitrosti je čelno trčil v tovornjak. Vsem poškodbam navkljub se je le dober mesec dni kasneje na invalidskem pojavil na odru Continental kluba v Austinu.

Prve tri plošče, leta 2000 prvenec »This Is Kingsbury«, zatem »Preachin'n'Hollerin« in »Lo-Fi Mojo«, je izdal pri manjših neodvisnih založbah, zadnji The Dirty Old Man Band (2005) in Graveyard Shift (2006) pa pri odlični založbi Bloodshot Records.

Na zadnji plošči mu je uspelo v svoj surovi miks bluesa, folka, countryja in punka pritakniti še dostojno dozo gospela, ploščo pa zaključiti z nekakšnim death metal hibridom, pesmijo »Church Babies«. Za Bloodshot Records pa je izšel tudi njegov zadnji album »Bad Ingridients«.

Koncert toplo priporočamo vsem, predvsem pa tistim, ki jih vleče v bolj odštekane glasbene predele. Seveda pa tudi oboževalkam in oboževalcem odštek bluzerja, znanega pod imenom Bob Log III.

http://www.youtube.com/watch?v=ADgCYjAtRUY&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=DA2vaG9ZmZc&feature=relmfu

Vstopnina 13 €.Vzpostavljeno iz »http://www.kud.si/index.php/Urnik«

Stran je bila naložena 14.243.917-krat. Čas zadnje spremembe: 10:06, 21 maj 2016.

KUD FRANCE PREŠEREN je kulturno umetniško društvo, ki s svojo neprofitno programsko politiko odprtega socialnega prostora podpira kakovostno, drugačno in še neuveljavljeno kulturo.

Je prostor, kjer že od daljnega leta 1919 posamezniki in skupine oblikujejo in izražajo svoje interese na kulturnem, umetniškem, izobraževalnem, sociološkem in tehničnem področju. Posebno skrb posvečamo depriviligiranim skupinam in želimo s tem spodbujati in razvijati večjo strpnost in spoštovanje drugačnosti.

Na oblikovanje naših aktivnosti, vzdušja in podobe društva v veliki meri vpliva tudi povezovanje med obiskovalci naših prireditev in ustvarjalci ter izvajalci programa.

KUD združuje lutkovni in gledališki program za otroke in odrasle, koncerte različnih glasbenih zvrsti, razstave, predavanja, literarne večere, seminarje, okrogle mize in delavnice ter razne performanse. Prireditve v KUDu nudijo razgiban, kvaliteten in sproščen kulturni program.

V poletnih mesecih KUD objavi razpis za razstave in programe v naslednjem letu. Udeležijo se ga lahko vsi, ki želijo sooblikovati kulturno ponudbo KUDa.

RAZSTAVLJAMO

Trenutno ni razstav!

NOVIČNIK

KRONOLOG

september 2012
PTSČPSN
 
oktober 2012
PTSČPSN
 
november 2012
PTSČPSN
 
 

POGANJA: